Καταργούνται το πιστοποιητικό γέννησης και οικογενειακής κατάστασης

Με εγκύκλιο του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πλέον θα αναζητούνται αυτεπάγγελτα έξι (6) δικαιολογητικά αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών ,όπου από τα πιστοποιητικά αυτά θα περιορίσουν αρκετά την ταλαιπωρία των πολιτών , είναι το πιστοποιητικό γέννησης και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που πλέον οι υπηρεσίες που το ζητούν για τις συναλλάγες με τους πολίτες θα το λαμβάνουν αυτεπάγγελτα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Συγκεκριμένα αναζητούνται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτα έξι (6) πιστοποιητικά αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.

1.Πιστοποιητικό γέννησης

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3. Πιστοποιητικό εγγραφής ανδρών στα μητρώα αρρένων

4. Αντίγραφο (ή απόσπασμα) ληξιαρχικής πράξης γέννησης

5. Αντίγραφο (ή απόσπασμα) ληξιαρχικής πράξης γάμου

6. Αντίγραφο (ή απόσπασμα) ληξιαρχικής πράξης θανάτου,

Από την εφαρμογή των διατάξεων της συγκεκριμένης απόφασης, εξαιρούνται :

1. το Α.Σ.Ε.Π. και

2. Το Ειδικό Ληξιαρχείο Ειδικότερα : 1. όσον αφορά στο ΑΣΕΠ , όταν απαιτεί την υποβολή των παραπάνω αναφερόμενων πιστοποιητικών αρμοδιότητας του ΥΠΕΣΔΔΑ, δεν τα αναζητά αυτεπάγγελτα, αλλά τα καταθέτει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος πολίτης, 2. όσον αφορά στο Ειδικό Ληξιαρχείο, τα αντίγραφα ή αποσπάσματα των ληξιαρχικών πράξεων γεννήσεως, γάμου και θανάτου, για τα αντίστοιχα γεγονότα τα οποία έχουν λάβει χώρα στο εξωτερικό, δεν αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Αντίθετα, ο ενδιαφερόμενος πολίτης, οφείλει να τα αναζητήσει ο ίδιος από το Ειδικό Ληξιαρχείο, και εν συνεχεία να τα προσκομίσει στην υπηρεσία που τα απαιτεί ως δικαιολογητικά προκειμένου να προβεί στην έκδοση διοικητικής πράξης.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Οκτώβριος, 2013, 8:59 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Καταργούνται το πιστοποιητικό γέννησης και οικογενειακής κατάστασης”

  1. […] Με εγκύκλιο του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πλέον θα αναζητούνται αυτεπάγγελτα έξι (6) δικαιολογητικά αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών ,όπου από τα πιστοποιητικά αυτά θα περιορίσουν αρκετά την ταλαιπωρία των πολιτών , είναι το πιστοποιητικό γέννησης και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που πλέον οι υπηρεσίες που το ζητούν για τις συναλλάγες με τους πολίτες θα το λαμβάνουν […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr