Παράθυρο για αλλαγές στον νησιωτικό «Καλλικράτη» ανοίγει το ΥΠΕΣ

Σχέδιο νόμου του ΥΠΕΣ, το οποίο έφτασε προς διαβούλευση στα αρμόδια όργανα των ΟΤΑ δίνει τη δυνατότητα να ανακαθορίζονται τα όρια τοπικών κοινοτήτων δήμων άνω των 100.000 κατοίκων μετά από σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου.

Οι αλλαγές επηρεάζουν και νησιωτικούς δήμους, όπου με τον Καλλικράτη εφαρμόστηκε η αρχή «ένα νησί, ένας δήμος»:

Για παράδειγμα, βάσει του νομοσχεδίου, η Κέρκυρα μπορεί να «σπάσει» σε τρεις δήμους (δήμος Κέρκυρας, δήμος Νότιας Κέρκυρας και Δήμος Βόρειας Κέρκυρας) και η Λέσβος σε τέσσερις δήμους (Μητιλήνης, Ολύμπου, Ταξιαρχών και Ερεσού).

Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Πέμπτης, στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η δημιουργία περισσότερων του ενός ΟΤΑ σε νησιά προτείνεται λόγω των μεγάλων αποστάσεων και των αναγκών που δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς.

Πάντως, κύκλοι από το χώρο των ΟΤΑ εκφράζουν προβληματισμούς καθώς έγινε επιλογή συγκεκριμένων νησιών (πχ η Ρόδος δεν «σπάει» σε περισσότερους δήμους) και δεν τέθηκαν ενιαία κριτήρια.

Αντιδράσεις ενδέχεται να υπάρξουν και σε πολιτικό επίπεδο, όπως σημειώνουν «Τα Νέα», δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ είχε θεσμοθετήσει τον «Καλλικράτη».

Newsroom ΔΟΛ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Οκτώβριος, 2013, 10:26 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Παράθυρο για αλλαγές στον νησιωτικό «Καλλικράτη» ανοίγει το ΥΠΕΣ”

  1. […] Σχέδιο νόμου του ΥΠΕΣ, το οποίο έφτασε προς διαβούλευση στα αρμόδια όργανα των ΟΤΑ δίνει τη δυνατότητα να ανακαθορίζονται τα όρια τοπικών κοινοτήτων δήμων άνω των 100.000 κατοίκων μετά από σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου. Οι αλλαγές επηρεάζουν και νησιωτικούς δήμους, όπου με τον Καλλικράτη εφαρμόστηκε η αρχή «ένα νησί, ένας δήμος»: Για παράδειγμα, βάσει […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr