Ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Όλα τα κριτήρια για το επίδομα

Φωτιά παίρνει και φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινάει σήμερα. Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης προκαλεί αντιδράσεις.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Αθήνα διαμορφώνεται στα 1,27€ το λίτρο στην Αθήνα και 1,33€ στη Θεσσαλονίκη.

Τη Δευτέρα, μια μέρα πριν ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωση ότι διευρύνονται στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης καθώς και την αύξηση του ποδού επιδότησης στα 0,35€ το λίτρο.

Οκτώ στους δέκα πολίτες ξοδεύουν λιγότερα χρήματα για θέρμανση, σύμφωνα με έρευνα

Άμεσα, σε όσους κάνουν αίτηση (ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων) για επίδομα θέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια, θα δοθεί ως προκαταβολή το 25% του συνολικού ποσού που δικαιούνται. Η πληρωμή του υπολοίπου ποσού θα γίνεταιτμηματικά με την υποβολή των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους.

Ωστόσο η προκαταβολή αυτή δεν θα είναι παρά μια σταγόνα στον ωκεανό, αφού ακόμη και το συνολικό ποσό της επιδότησης είναι χαμηλό σε σχέση με τις ανάγκες των νοικοκυριών. Για παράδειγμα η προκαταβολή για ένα ένα σπίτι των 50 τετραγωνικών στην Αθήνα δεν θα ξεπερνάει τα 35 ευρώ, ενώ για ένα αντίστοιχο σπίτι στην Κοζάνη που οι καιρικές συνθήκες είναι σαφώς χειρότερες η προκαταβολή δεν θα ξεπεράσει τα 110 ευρώ. Ποσά που αρκούν δηλαδή για να παραγγείλει κάποιος … ένα μπιτόνι!

Εισοδηματικά κριτήρια

– άγαμοι υπόχρεοι έως 30.000 ευρώ (από 25.000 ευρώ),
– έγγαμοι υπόχρεοι έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ), με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο,
– μονογονεϊκή οικογένεια έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα τέκνο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.

Περιουσιακά κριτήρια

– άγαμοι υπόχρεοι έως 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 150.000 ευρώ),
– έγγαμοι υπόχρεοι έως 300.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 200.000 ευρώ),
– το κριτήριο της κατοχής αυτοκινήτων, διευρύνεται ώστε να δικαιούνται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης όσοι κατέχουν αυτοκίνητο μέχρι 3.000cc, έναντι των 2.000cc που ίσχυε.

Αύξηση του ποσού επιδότησης

Παράλληλα, αυξάνεται το ποσό επιδότησης ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης στα 0,35 €/λίτρο, από 0,28 €/λίτρο που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, από το συνδυασμό της διεύρυνσης των κριτηρίων, προκύπτει ότι περίπου 580.000 νοικοκυριά θα μπορούν να λάβουν το αυξημένο κατά 25% περίπου επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.
Αναφέρει ακόμη πως για όσους λάβουν το επίδομα η τελική λιανική τιμή ανά λίτρο θα διαμορφωθεί κάτω του ενός ευρώ (1€/λίτρο) περίπου, δηλαδή σε ύψος συγκρίσιμο με αυτό που ίσχυε πρό της περυσινής εξίσωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.newsit.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Οκτώβριος, 2013, 9:02 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Όλα τα κριτήρια για το επίδομα”

  1. […] Φωτιά παίρνει και φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινάει σήμερα. Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης προκαλεί αντιδράσεις. Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Αθήνα διαμορφώνεται στα 1,27€ το λίτρο στην Αθήνα και 1,33€ στη Θεσσαλονίκη. Τη Δευτέρα, μια μέρα πριν ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου, το υπουργείο […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr