Προκαταβολή …επιδόματος ακόμη και σε όσους δεν θ’ αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης

«Φιλοδώρημα» σε περίπου 580.000 νοικοκυριά για να βγάλουν το χειμώνα θα δώσει τελικώς το υπουργείο Οικονομικών. Διευρύνοντας τα κριτήρια αυξάνει τον αριθμό των δικαιούχων μόνο κατά 5%. Ωστόσο, προσανατολίζεται στο να δώσει την προκαταβολή του επιδόματος ακόμη και σε αυτούς οι οποίοι δικαιούνται μεν αλλά δεν θα αγοράσουν τελικώς πετρέλαιο θέρμανσης.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για την πολιτική που θα ακολουθήσει φέτος όσον αφορά στο επίδομα θέρμανσης, δεν έκρυβε κάποια έκπληξη. Μείωση του φόρου δεν υπάρχει. Μόνο αύξηση του επιδόματος από τα 28 λεπτά στα 35 λεπτά το λίτρο και διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ώστε να ενταχθούν μερικές δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά επιπλέον. Όπως προκύπτει από την τελική ανακοίνωση, τα νέα κριτήρια θα είναι τα εξής:

Εισοδηματικά κριτήρια:

  • άγαμοι υπόχρεοι έως 30.000 ευρώ (από 25.000 ευρώ),
  • έγγαμοι υπόχρεοι έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ), με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο,
  • μονογονεϊκή οικογένεια έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα τέκνο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.

Περιουσιακά κριτήρια:

  • άγαμοι υπόχρεοι έως 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 150.000 ευρώ),
  • έγγαμοι υπόχρεοι έως 300.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 200.000 ευρώ),
  • το κριτήριο της κατοχής αυτοκινήτων, διευρύνεται ώστε να δικαιούνται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης όσοι κατέχουν αυτοκίνητο μέχρι 3.000cc, έναντι των 2.000cc που ίσχυε.

Επίσης, αποφασίστηκε η αύξηση του ποσού επιδότησης ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης στα 0,35 €/λίτρο, από 0,28 €/λίτρο που ίσχυε μέχρι σήμερα. Το fpress.grέχει ήδη παρουσιάσει από το Σάββατο τους αναλυτικούς πίνακες που υπολογίζουν το ποσό του επιδόματος για όλες τις κατοικίες της χώρας.

Τους πίνακες μπορείτε να τους δείτε κάνοντας κλικ εδώ

 

Από το συνδυασμό της διεύρυνσης των ως άνω κριτηρίων, προκύπτει ότι περίπου 580 χιλιάδες νοικοκυριά θα μπορούν να λάβουν το αυξημένο κατά 25% περίπου επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Για όσους συμπολίτες μας λάβουν το εν λόγω επίδομα η τελική λιανική τιμή ανά λίτρο θα διαμορφωθεί κάτω του ενός ευρώ (1€/λίτρο).

Παράλληλα, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προχωρά στην θέσπιση άμεσης προκαταβολής ύψους 25% επί του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στα λίτρα που δικαιούνται, στους συμπολίτες μας που θα υποβάλλουν με βάση τα κριτήρια αυτά τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Η πληρωμή του υπολοίπου ποσού θα διενεργείται τμηματικά με την υποβολή των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους. Ρωτήσαμε το υπουργείο Οικονομικών. Τι θα γίνει αν κάποιος κάνει την αίτηση, εισπράξει την προκαταβολή αλλά στη συνέχεια αποφύγει να αγοράσει πετρέλαιο; Η απάντηση αρμόδιου παράγοντα ήταν ότι τα χρήματα αυτά δεν θα αναζητηθούν. Μένει να φανεί αν αυτό θα ισχύσει τελικώς δηλαδή αν το υπουργείο Οικονομικών θα διαθέσει κάποια χρήματα στην αγορά (και στους 580.000 δικαιούχους) όχι πλέον ως επίδομα πετρελαίου αλλά ως επίδομα θέρμανσης.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Οκτώβριος, 2013, 8:56 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Προκαταβολή …επιδόματος ακόμη και σε όσους δεν θ’ αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης”

  1. […] «Φιλοδώρημα» σε περίπου 580.000 νοικοκυριά για να βγάλουν το χειμώνα θα δώσει τελικώς το υπουργείο Οικονομικών. Διευρύνοντας τα κριτήρια αυξάνει τον αριθμό των δικαιούχων μόνο κατά 5%. Ωστόσο, προσανατολίζεται στο να δώσει την προκαταβολή του επιδόματος ακόμη και σε αυτούς οι οποίοι δικαιούνται μεν αλλά δεν θα αγοράσουν τελικώς πετρέλαιο θέρμανσης. Η επίσημη ανακοίνωση του […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr