Ρυθμίσεις δανείων ανάλογα με το προφίλ του κάθε οφειλέτη

Το “πράσινο” φως της τρόικας αναμένουν το υπουργείο Ανάπτυξης, η Τράπεζα της Ελλάδας και η Ελληνική Στατιστική Αρχή προκειμένου να καταρτίσουν τις “αποδεκτές δαπάνες διαβίωσης”, βάσει των οποίων οι τράπεζες θα προχωρούν σε ρυθμίσεις των δανείων των νοικοκυριών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της  η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για την εφαρμογή των θεσμών του “συνεργάσιμου δανειολήπτη” και των “αποδεκτών δαπανών διαβίωσης” έχει γνωστοποιήσει στην τρόικα τη μεθοδολογία που θα ακολουθήσει για την κατάρτιση της λίστας με τα παραδείγματα των νοικοκυριών και τις δαπάνες που χρειάζονται για να ζήσουν. Αναμένει λοιπόν η ελληνική πλευρά τις παρατηρήσεις της τρόικας ώστε να πάρει μετά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και να ετοιμάσει τις λίστες με τις δαπάνες. Για παράδειγμα πόσα χρειάζεται για να ζήσει μία τετραμελής οικογένεια, ή ένας άγαμος ή ένα έγγαμο ζευγάρι.
Έτσι, οι τράπεζες λαμβάνοντας υπόψη τις δαπάνες διαβίωσης και τα εισοδήματα των δανειοληπτών θα προχωρούν σε ρυθμίσεις των δανείων ανάλογα με το “προφίλ” του κάθε οφειλέτη. Με τις λίστες που περιλαμβάνουν ουσιαστικά τα αποδεκτά έξοδα που χρειάζεται ένα νοικοκυριό για να ζήσει (διατροφή, ένδυση, σπουδές παιδιών, μεταφορά κλπ.) τράπεζες και δανειολήπτες δεν θα έρχονται σε συγκρούσεις καθώς θα έχουν έναν μπούσουλα προκειμένου να καθορίζουν τις δόσεις πληρωμής του δανείου που μπορεί να αντέξει μία οικογένεια.

Το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται με επιτυχία στην Ιρλανδία και τις ΗΠΑ.

Πηγή Ημερησία

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Οκτώβριος, 2013, 12:05 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Ρυθμίσεις δανείων ανάλογα με το προφίλ του κάθε οφειλέτη”

  1. […] Το “πράσινο” φως της τρόικας αναμένουν το υπουργείο Ανάπτυξης, η Τράπεζα της Ελλάδας και η Ελληνική Στατιστική Αρχή προκειμένου να καταρτίσουν τις “αποδεκτές δαπάνες διαβίωσης”, βάσει των οποίων οι τράπεζες θα προχωρούν σε ρυθμίσεις των δανείων των νοικοκυριών. Σύμφωνα με πληροφορίες της  η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για την εφαρμογή των θεσμών του “συνεργάσιμου […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr