Κατάσχεση επιδόματος ανέργου.Ξέφυγε εντελώς η κατάσταση….

Σε κατασχέσεις κοινωνικών επιδομάτων που καταβάλλονται σε οικονομικά αδύναμους πολίτες, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και οφειλέτες του Δημοσίου, προχωρούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, στην προσπάθεια τους να εισπράξουν απλήρωτα ποσά φόρων από όπου θεωρούν ότι είναι εύκολο. Θύματα της πρακτικής αυτής είναι πλέον ακόμα και άνεργοι, οι οποίοι έχουν ως μόνο έσοδα για την επιβίωσή τους τα επιδόματα του ΟΑΕΔ. Ωστόσο η πρακτική αυτή των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών είναι παράνομη, καθώς τα επιδόματα που καταβάλλονται για κοινωνικούς σκοπούς δεν επιτρέπεται να κατάσχονται για χρέη προς το Δημόσιο.

Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, πολίτης άνεργος, ο οποίος όφειλε στο Δημόσιο ληξιπρόθεσμη οφειλή 1.300 ευρώ, διαπίστωσε ότι η εφορία προχώρησε σε κατάσχεση του επιδόματος ανεργίας ύψους 362 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Συγκεκριμένα, ο πολίτης όταν πήγε στο υποκατάστημα της τράπεζας για να προβεί σε ανάληψη του ποσού του επιδόματος διαπίστωσε ότι το υπόλοιπο του λογαριασμού του είχε μηδενιστεί. Αμέσως έσπευσε να ενημερωθεί από το υποκατάστημα της τράπεζας και έλαβε την απάντηση ότι το ποσό δεσμεύτηκε και κατασχέθηκε για την οφειλή των 1.300 ευρώ που είχε στο Δημόσιο!

Σύμφωνα ωστόσο με την ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα με βάση την παράγραφο 7 του άρθρου 5 του ν.3552/2007 το επίδομα ανεργίας είναι ακατάσχετο, δηλαδή δεν μπορεί να δεσμευθεί και να κατασχεθεί από τν εφορία για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Οκτώβριος, 2013, 5:59 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Κατάσχεση επιδόματος ανέργου.Ξέφυγε εντελώς η κατάσταση….”

  1. […] Σε κατασχέσεις κοινωνικών επιδομάτων που καταβάλλονται σε οικονομικά αδύναμους πολίτες, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και οφειλέτες του Δημοσίου, προχωρούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, στην προσπάθεια τους να εισπράξουν απλήρωτα ποσά φόρων από όπου θεωρούν ότι είναι εύκολο. Θύματα της πρακτικής αυτής είναι πλέον ακόμα και άνεργοι, οι οποίοι έχουν ως μόνο έσοδα για την […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr