Δήμος Νεστορίου.Σημαντικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στο ορεινό δήμο

Μια σειρά σημαντικών έργων οδοποιίας αντιπλημμυρικά αλλά και άρδευσης, λαμβάνουν χώρα στον δήμο Νεστορίου, έργα που αποτελούν βασική προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη της ορεινής περιοχής , καθώς θα την βγάλουν από την απομόνωση.

Τα έργα αφορούν:

Την «Κατασκευή της Επαρχιακής Οδού 12 στο τμήμα Πεύκο – Λιανοτόπι», προϋπολογισμού 7.300.000,000 ευρώ, το οποίο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013.

Την «Αποκατάσταση Καθιζήσεων – Τοποθέτηση Στηθαίων Ασφαλείας– Σημάνσεις – Συντηρήσεις» στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Καστοριάς, προϋπολογισμού 229.500,000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Την «Αποκατάσταση Καθιζήσεων – Τοποθέτηση Στηθαίων Ασφαλείας– Σημάνσεις – Συντηρήσεις» στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της ΠΕ Καστοριάς, προϋπολογισμού 229.500,000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Την «Οδοποιία Περιφερειακής Οδού Κοτύλης», προϋπολογισμού 142.350,00 €, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επιπλέον σε φάση Προεγκρίσεις Δημοπράτησης βρίσκονται και δύο υποέργα με τίτλο «Αντιπλημμυρική και Περιβαλλοντική προστασία ρεμάτων οικισμών Δήμου Νεστορίου». Αυτά αφορούν:

α) Την «Διευθέτηση του ρέματος Επταχωρίου», προϋπολογισμού 1.200.000,00 ευρώ. Αντικείμενο του υποέργου είναι η κατασκευή τεχνικών έργων αντιστήριξης του πρανούς και διευθέτησης της κοίτης του ρέματος Επταχωρίου, σε δύο επιμέρους τμήματα του ρέματος στο ανατολικό και το δυτικό τομέα του οικισμού, συνολικού μήκους 1.273,86μ. εντός των εγκεκριμένων ορίων του οικισμού.

β) Την «Αντιπλημμυρική και Περιβαλλοντική προστασία του ρέματος Κομνηνάδων». προϋπολογισμού 900.000,00 ευρώ. Αντικείμενο αυτού του υποέργου είναι η κατασκευή τεχνικών έργων αντιστήριξης του πρανούς και διευθέτησης της κοίτης του ρέματος Κομνηνάδων, σε τμήμα μήκους περίπου 422μ. εντός των εγκεκριμένων ορίων του οικισμού.

Τα Πέντε παραπάνω έργα ύψους 10.000.000 ευρώ που αφορούν την Π.Ε. Καστοριάς με σημείο αναφοράς το Δήμο Νεστορίου, υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Δημήτρη Σαββόπουλου και Φιλώτα Ταλίδη, του Δημάρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου και των εκπροσώπων των αναδόχων εταιρειών.

Για ένα σημαντικό και τεράστιο έργο», που λαμβάνει χώρα στην περιοχή του, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος, ευχαριστώντας παράλληλα Περιφερειάρχη κ. Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Καστοριάς κ. Σαββόπουλο.

 

 

Πράσινο φως πήρε η δημοπράτηση της Μελέτης Αρδευτικού Δικτύου του Φράγματος Νεστορίου, προϋπολογισμού 4.480.000,00 €.

Αξίζει επιπλέον να αναφερθεί ότι το πράσινο φως για την υλοποίηση του πήρε ένα ακόμη σημαντικό έργο για τον δήμο Νεστορίου, που αφορά την απόφαση έγκρισης της Προκήρυξης Ανοικτής Διαδικασίας για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Μελέτη Αρδευτικού δικτύου Νεστορίου Ν. Καστοριάς», προϋπολογισμού 4.480.000,00 €, που υπέγραψε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Με ικανοποίηση χαιρέτησε την εξέλιξη του νέου αυτού έργου ο δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλόπουλος κάνοντας λόγο για πολύ σημαντική απόφαση η οποία είχε προετοιμαστεί εδώ και χρόνια και είχε ανακοινωθεί από τον προηγούμενο υπουργό αγροτικής ανάπτυξης, τον κ. Σκανδαλίδη και έφτασε η ώρα να υπογραφεί από το σημερινό υπουργό.

« Η σημασία της είναι μεγάλη γιατί θα προετοιμαστεί η μελέτη των αρδευτικών δικτύων και θα μπορεί το έργο των δικτύων που θα κοστίσει πάνω από 60.000.000 ευρώ να ενταχθεί στο επόμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στο σύμφωνο εταιρικής σχέσης 2014-2020. Έτσι το φράγμα του Νεστορίου δε θα μείνει μια λίμνη για ψάρεμα, αλλά θα είναι ένα ολοκληρωμένο έργο άρδευσης και ύδρευσης και δε θα μετατραπεί σε ένα φαραωνικό έργο κατασκευής με πολλά χρόνια κατασκευής του. Θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, θα δώσει δουλειά και εισόδημα στους αγρότες», δήλωσε ο δήμαρχος Νεστορίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Οκτώβριος, 2013, 3:13 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΣΤΟΡΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Δήμος Νεστορίου.Σημαντικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στο ορεινό δήμο”

 1. Ανώνυμος

  Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 αποχαιρετίσαμε έναν δραστήριο συμπολίτη μας, έναν αγαπητό φίλο, έναν έντιμο οικογενειάρχη, έναν αξιόλογο Μαθηματικό … και δεν βρήκα σε κανένα τοπικό ειδησεογραφικό ιστολόγιο ούτε μια σειρά ως τιμή στη μνήμη του.
  ( Δεν θέλω να γράψω ψέμματα, γι’ αυτό να με συγχωρείτε εάν δεν αντελήφθην κάτι σχετικό.)

  Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΡΟΣ -εκτός από 30 χρόνια Διευθυντής και Καθηγητής στην ιδιωτική εκπαίδευση- είχε διατελέσει και Πρόεδρος της Κοινότητος Πτελιάς, στο αγαπημένο του χωριό, όπου και αναπαύεται.
  Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν πάρα πολλοί φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι, αλλά και παλιοί μαθητές του.
  Συγκινητικό επικήδειο εκφώνησε ο Δήμαρχος Νεστορίου (και επί χρόνια φίλος του) κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος.

  ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ !

 2. […] Μια σειρά σημαντικών έργων οδοποιίας αντιπλημμυρικά αλλά και άρδευσης, λαμβάνουν χώρα στον δήμο Νεστορίου, έργα που αποτελούν βασική προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη της ορεινής περιοχής , καθώς θα την βγάλουν από την απομόνωση. Τα έργα αφορούν: Την «Κατασκευή της Επαρχιακής Οδού 12 στο τμήμα Πεύκο – Λιανοτόπι», προϋπολογισμού 7.300.000,000 ευρώ, το οποίο […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr