Ξανά το χέρι στην τσέπη για τα αυθαίρετα

Επιπλέον έξοδα για την ασφάλεια των κτιρίων.Υψηλό αλλά αναγκαίο το κόστος της μελέτης στατικής επάρκειας.
– Βαθιά το χέρι στη τσέπη θα πρέπει να βάλλουν οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών ακινήτων που θα υπαχθούν στο νέο νόμο για τα αυθαίρετα, προκειμένου να εκπονήσουν τη μελέτη στατικής επάρκειας που κρίνεται αναγκαία για την ασφάλεια των κτιρίων ενώ με επιπλέον έξοδα θα επιβαρυνθούν αντίστοιχα και οι νομιμοποιήσεις κατοικιών για τις οποίες απαιτείται η μελέτη δομικής τρωτότητας.

Τα συμπληρωματικά στοιχεία για την πληρότητα των φακέλων που θα υπαχθούν στο νέο νόμο είναι απαραίτητα και αφορούν όχι μόνο στις νέες αιτήσεις αλλά και σε όλες όσες υποβλήθηκαν στον προηγούμενο νόμο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Μολονότι η σχετική πρόβλεψη υπήρχε και στο νόμο Παπακωσταντίνου, ουδέποτε εφαρμόστηκε σύροντας σε νέα ταλαιπωρία τους κατόχους ακινήτων, οι οποίοι έχουν από την μια να αντιμετωπίσουν την αντισυνταγματικότητα του προηγούμενου θεσμικού πλαισίου (4014) και από την άλλη να υποβληθούν σε νέα έξοδα για να τεστάρουν την σεισμική αντοχή των κτιρίων τους.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Οκτώβριος, 2013, 11:00 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr