Νέοι προσωρινοί πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα από το ΑΣΕΠ

Αφορούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τον ΟΑΕΔ.

Η λίστα καταρτίζεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα

Νέους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα κατήρτισε το ΑΣΕΠ, που αφορούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τον ΟΑΕΔ.
Όπως επισημαίνεται από την ανεξάρτητη αρχή, η λίστα των υπαλλήλων καταρτίζεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα, βάσει των ψηφιακών πινάκων συνδρομής κριτηρίων που απέστειλαν οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τονίζεται ότι η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών βαθμολογικών πινάκων κατάταξης βασίζεται αποκλειστικά στα στοιχεία όπως ακριβώς απεστάλησαν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων.
Επισημαίνεται δε ότι για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού που θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος περί ορθής μοριοδότησης των προσόντων των υπαλλήλων βάσει των υποβληθέντων πινάκων με τα κριτήρια αξιολόγησης, οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Οι πίνακες αυτοί, όπως προβλέπεται, διαβιβάστηκαν για τις περαιτέρω ενέργειες στα οικεία Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια τα οποία είναι αρμόδια για την έκδοση των τελικών πινάκων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Οκτώβριος, 2013, 12:37 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

6 Σχόλια για “Νέοι προσωρινοί πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα από το ΑΣΕΠ”

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ

  «Μαγείρεμα».
  Έχει πέσει πολύ «μαγείρεμα» με τις Εκθέσεις Αξιολόγησης και στους νέους τελικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του ΕΜΠ! Πως εξηγείται το γεγονός, ότι στους πρώτους πίνακες μοριοδότησης στις 21/11/2013 να μην αναφέρονται Εκθέσεις Αξιολόγησης και τώρα στους νέους τελικούς πίνακες κατάταξης (6/2/2014) να βάζουν Εκθέσεις Αξιολόγησης; Δεν είναι δυνατόν ο κάθε υπάλληλος να μην γνωρίζει τον βαθμό της Έκθεσης Αξιολόγησής του, εφόσον του επιδίδεται αντίγραφο. Απλώς, μετά από την λήξη της απεργίας έσπευσαν να κάνουν σε κάποιους επιλεκτικά (κυρίως προϊσταμένους και ημετέρους) Εκθέσεις Αξιολόγησης, για να περισωθούν, έστω και δια αυτού του τρόπου! Το θέμα, πως το ΥΠΑΙΘ δέχτηκε τέτοιες Εκθέσεις και με, τι αριθμούς πρωτοκόλλου (δεδομένης της από 5/9/2013 3μηνης απεργίας του διοικητικού προσωπικού) και, γιατί δεν έκανε κάτι το ΑΣΕΠ, παρά τις ενστάσεις που έγιναν; Ερωτήματα που χρήζουν άμεσων απαντήσεων!

 2. Ελένη

  Πάλι εμφανίστηκαν περίεργες μοριοδοτήσεις κάποιων τους νέους τελικούς πίνακες του ΑΣΕΠ για το ΕΜΠ!
  Οι νέοι τελικοί πίνακες μοριοδότησης υπαλλήλων, που δημοσίευσε το ΑΣΕΠ για το ΕΜΠ στις 6/2/2014, πάλι παρουσιάζουν περίεργες μοριοδοτήσεις κάποιων, είτε, όσον αφορά τις Εκθέσεις Αξιολόγησης, είτε όσον αφορά θέσεις ευθύνης με απλή ανάθεση, είτε τα έτη προϋπηρεσίας ή και ακόμη βαθμούς πτυχίων ή και πτυχίων ξένων γλωσσών. Αυτό προκύπτει ευθέως από την σύγκριση με τους τελικούς πίνακες της 21ης/11/2013, απ’όπου σημειώνονται και πάλι αποκλίσεις. Βεβαίως, έχουν αφαιρεθεί όλες οι επιπλέον μοριοδοτήσεις εκείνων που δήλωσαν ψευδώς ότι προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ κ.λπ., αλλά και πάλι εμφανίστηκαν περίεργες μοριοδοτήσεις αλλού. Απ’ό,τι φαίνεται και πάλι δεν ελήφθησαν υπόψη αιτήσεις-ενστάσεις θεραπείας στους νέους πίνακες (15/1/2014). Γιατί άραγε;

 3. Μαρία

  Οι περίεργες μοριοδοτήσεις στους τελικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του ΕΜΠ, παρά τις ενστάσεις που έγιναν στο ΑΣΕΠ!
  Από τους νέους πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του ΕΜΠ (15/1/204), έβγαλαν μεν τις επιπλέον μοριοδοτήσεις για όσους είχαν δηλώσει ψευδώς πρόσληψη με ΑΣΕΠ, αλλά εμφανίστηκαν άλλες περίεργες μοριοδοτήσεις και, παρά τις ενστάσεις που έγιναν στο ΑΣΕΠ, εμφανίστηκαν μάλιστα και στους τελικούς πίνακες για το ΕΜΠ, που δημοσιεύτηκαν στις 6/2/2014! Πως εξηγείται το γεγονός ότι στους πίνακες μοριοδότησης για το ΕΜΠ, εμφανίστηκαν εκ των υστέρων Εκθέσεις Αξιολόγησης, ενώ στους προηγούμενους πίνακες πολλοί υπάλληλοι δεν είχαν βάλει Εκθέσεις; Είναι δυνατόν προϊστάμενοι και διευθυντές να μην βάλουν τις Εκθέσεις Αξιολόγησής τους αρχικά και τώρα να βάζουν Εκθέσεις; Αυτό δεν είναι καθόλου λογικό και θα έπρεπε να είχε προβληματίσει έντονα την Τριμελή Επιτροπή του ΑΣΕΠ. Επίσης, το γεγονός ότι πολλοί υπάλληλοι φαίνεται να έχουν λάβει μόρια για θέσεις ευθύνης, οι οποίοι –αν και υπήρχε Οργανισμός στο ΕΜΠ-, είχαν τοποθετηθεί με απλή ανάθεση, χωρίς η επιλογή να γίνει από υπηρεσιακό συμβούλιο, δεν ανταμείβεται σε καμία περίπτωση με επιπλέον μοριοδότηση. Τι έγιναν οι ενστάσεις που έγιναν στο ΑΣΕΠ; Αγνοήθηκαν και πάλι;

 4. Αλέξανδρος

  Ερωτήματα προς την Υπηρεσία Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ:
  1) Γιατί δεν έχουν δοθεί οι Εκθέσεις Αξιολόγησης, εδώ και τουλάχιστον 3 έτη σε όλους τους υπαλλήλους; Μήπως, με το πρόσχημα της μη έγκαιρης συγκρότησης ειδικής επιτροπής κ.λπ., διότι κάποιοι εξ αυτών θα είχαν υψηλή βαθμολογία στους πίνακες κατάταξης για την διαθεσιμότητα; Πως εξηγείται το γεγονός να εμφανιστούν εκ των υστέρων Εκθέσεις Αξιολόγησης σε συγκεκριμένους μόνο υπαλλήλους, ως επί το πλείστον προϊστάμενους (τμηματάρχες και διευθυντές), καθώς και διάφορους ημετέρους, -ενώ πριν δεν είχαν μπει καν Εκθέσεις στους πίνακες μοριοδότησης κατά την απογραφή των υπαλλήλων-, και να υπολογιστούν τώρα σε μερικούς στους προσωρινούς και στους τελικούς πίνακες κατάταξης (15/1/2014 & 6/2/2014) υπαλλήλων του ΕΜΠ; Τούτο, προφανώς, στοιχειοθετεί βαριά αμέλεια και ενδεχόμενο δόλο εκ μέρους της υπηρεσίας. Η οποιαδήποτε εκ των υστέρων ενέργειά τους (για να αποφύγουν τις μηνύσεις), δεν θα είναι αξιόπιστη και σαφώς θα είναι εις βάρος των υπαλλήλων, που δεν τους έχουν δοθεί οι Εκθέσεις, αφού γνωρίζουν πλέον ότι οι βαθμοί των Εκθέσεων Αξιολόγησης προσμετρούν στην μοριοδότηση των υπαλλήλων.
  2) Επίσης, γιατί δεν έχουν δοθεί σε συγκεκριμένους υπαλλήλους, ούτε καν τα έντυπα Εκθέσεων Αξιολόγησης για τα έτη 2011 και 2012 για να τα συμπληρώσουν, όπως σαφώς ορίζει ο νόμος; Τούτο, επίσης στοιχειοθετεί βαριά αμέλεια και ενδεχόμενο δόλο εκ μέρους της υπηρεσίας και η οποιαδήποτε εκ των υστέρων ενέργειά τους δεν πρέπει να γίνει, διότι δεν θα είναι αξιόπιστη και σαφώς θα είναι εις βάρος των ανωτέρω υπαλλήλων, αφού γνωρίζουν πλέον ότι οι βαθμοί των Εκθέσεων Αξιολόγησης προσμετρούν στην μοριοδότησή τους; Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να επιληφθεί άμεσα ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

 5. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠIΝΕΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.
  Από τους νέους πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του ΑΣΕΠ για το ΕΜΠ (15/1/2014), έχουν αφαιρεθεί μεν οι επιπλέον μοριοδοτήσεις αυτών που πλαστογράφησαν ότι προσελήφθησαν, δήθεν, μέσω ΑΣΕΠ, αλλά τώρα έχουν γίνει άλλα πολλά και θαυμαστά, π.χ., με τις Εκθέσεις Αξιολόγησης που εμφανίστηκαν τώρα ξαφνικά, με μοριοδοτήσεις θέσεων ευθύνης, που είναι με ανάθεση και όχι από υπηρεσιακό συμβούλιο, ενώ το ΕΜΠ έχει Οργανισμό κ.λπ. Δηλαδή, είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτό έγινε για να περισωθούν σε αξιοπρεπείς θέσεις στον πίνακα κατάταξης όλοι οι προϊστάμενοι τμημάτων, διευθύνσεων κ.λπ., και διάφοροι ημέτεροι. Αλλού «διϋλίζουν τον κώνωπα και αλλού καταπίνουν την κάμηλον»! Οι αιτήσεις θεραπείας για τους προηγούμενους πίνακες, που πήγαν άραγε; Προβλέπεται μακρύς ο δρόμος …..

 6. Μαρία

  Οι περίεργες μοριοδοτήσεις στους νέους πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του ΕΜΠ.
  Από τους νέους πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του ΕΜΠ (15/1/2014), έβγαλαν μεν τις επιπλέον μοριοδοτήσεις για όσους είχαν δηλώσει ψευδώς πρόσληψη με ΑΣΕΠ, αλλά εμφανίστηκαν άλλες περίεργες μοριοδοτήσεις! Πως εξηγείται το γεγονός ότι στους νέους πίνακες μοριοδότησης για το ΕΜΠ, εμφανίστηκαν τώρα Εκθέσεις Αξιολόγησης, ενώ στους προηγούμενους πίνακες πολλοί υπάλληλοι δεν είχαν βάλει Εκθέσεις; Είναι δυνατόν προϊστάμενοι και διευθυντές να μην βάλουν τις Εκθέσεις Αξιολόγησής τους αρχικά και τώρα να βάζουν Εκθέσεις; Αυτό δεν είναι καθόλου λογικό κα θα έπρεπε να είχε προβληματίσει έντονα την Τριμελή Επιτροπή του ΑΣΕΠ. Επίσης, το γεγονός ότι πολλοί υπάλληλοι φαίνεται να έχουν λάβει μόρια για θέσεις ευθύνης, οι οποίοι –αν και υπήρχε Οργανισμός στο ΕΜΠ-, είχαν τοποθετηθεί με απλή ανάθεση, χωρίς η επιλογή να γίνει από υπηρεσιακό συμβούλιο, δεν ανταμείβεται σε καμία περίπτωση με επιπλέον μοριοδότηση.

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr