Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για ΑμεΑ με πιστοποίηση απο τα ΚΕΠΑ

Ηλεκτρονικά από το σύστημα ελέγχου πιστοποιήσης από τα ΚΕΠΑ του ΙΚΑ, θα ελέγχονται από τις ΔΟΥ οι ΑμεΑ ωστε να πάρουν απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας και από τα τέλη ταξινόμησης .
Συγκεκριμένα με κοινή υπουργική απόφαση που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr διευκρινίζεται ότι για να λάβουν απαλλαγή οι ΑμεΑ από τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης δεν χρειάζεται να προσκομίσουν τις γνωματεύσεις Πιστοποίησης Αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ. Συγκεκριμένα η διαδικασία ιατρικής εξέτασης από τα ΚΕΠΑ για τη χορήγηση απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης αυτοκινήτου είναι η κάτωθι:
Η ιατρική εξέταση των ενδιαφερομένων ατόμων με αναπηρίες, προκειμένου να αιτηθούν κατά περίπτωση την απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης και από τα τέλη κυκλοφορίας γίνεται από τα ΚΕΠΑ. Η παραπομπή των ενδιαφερομένων στα ΚΕΠΑ γίνεται είτε από ιδιώτη/ες ιατρό/ούς είτε από ιατρό/ούς του ΕΟΠΠΥ, με βάση τα έντυπα παραπομπής.
Η εκάστοτε αρμόδια τριμελής επιτροπή του ΚΕΠΑ με βάση το υποβληθέν σε αυτή έντυπο παραπομπής προβαίνει στην αυτοπρόσωπη εξέταση του ενδιαφερομένου, λαμβάνοντας υπόψη της όλες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που ορίζονται για την αντιστοίχιση των παθήσεων με τις παθήσεις και τα ποσοστά αναπηρίας του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (Ε.Π.Π.Π.Α.). Η ανωτέρω αρμόδια επιτροπή του ΚΕΠΑ αποφαίνεται για την υπαγωγή του ενδιαφερομένου σε μια από τις κατηγορίες παθήσεων με την έκδοση ιατρικής βεβαίωσης.
Έλεγχος των αποφάσεων του ΚΕΠΑ από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών Οι αρμόδιες για τη χορήγηση των απαλλαγών από τα τέλη κυκλοφορίας και τέλη ταξινόμησης , υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών ελέγχουν τις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ, μέσω ανάκτησης αυτών απευθείας από το μηχανογραφικό σύστημα ΟΠΣ−ΙΚΑ−ΕΤΑΜ, μετά την οριστικοποίησή τους.

www.dikaiologitika.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Οκτώβριος, 2013, 2:25 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για ΑμεΑ με πιστοποίηση απο τα ΚΕΠΑ”

 1. ΘΑΝΟΣ

  Καλησπέρα.Μάλλον έχει γίνει κάποιο λάθος.Ενώ λέτε οτι δεν χρειαζεται να προσκομίσουν τις γνωματευσεις μετά λέτε ότι πρέπει να περάσουν απο ΚΕΠΑ και οι ΔΟΥ θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά.Αυτό που ισχύει είναι οτι οι ΑΜΕΑ πρέπει να περάσουν εκ νέου απο ΚΕΠΑ ανεξάρτητα αν έχουν ήδη γνωμάτευση και να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά στη ΔΟΥ.Πέραν του γεγονότος οτι εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος η ταλαιπωρία θα είναι αφάνταστη πάλι.
  Ημερομηνία δημοσίευσης στο ΦΕΚ 31 Οκτωβρίου 2013 συν 4 μήνες να περάσεις επιτροπή συν 1 μήνα για τη παραλαβή της αποφασης μας κάνει 31 Μαρτίου 2014.Η προθεσμία για τα τέλη λήγει 31 Δεκεμβρίου 2013…….

  Μετακινήσεις:Μία στα ΚΕΠΑ για υποβολή αίτησης Δεύτερη στα ΚΕΠΑ για την επιτροπή Τρίτη στα ΚΕΠΑ για παραλαβή της γνωμάτευσης Τέταρτη στη ΔΟΥ για κατάθεση των δικαιολογητικών αλλά δυστυχώς έχει φτάσει Μάρτης και είμαστε εκπρόθεσμοι.Αυτά τα ολίγα…………. Καλή δύναμη

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr