Στη Βουλή το Ασφαλιστικό με στόχο εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί την Τρίτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, το οποίο στοχεύει εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή είναι και το δημοσιονομικό κενό του 2014, σύμφωνα τουλάχιστον με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης.

Μιλώντας την Κυριακή στο Mega, o υπουργός Εργασίας έβαλε φρένο στα σενάρια περί παρεμβάσεων στο καθεστώς πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια ηλικίας, όπως υφίστανται σήμερα».

Ο Γιάννης Βρούτσης, διευκρίνισε πάντως ότι μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2013 – όπως προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία – δεν πρόκειται να δοθεί παράταση για την αναγνώριση πλασματικών χρόνων.

Σε ό,τι αφορά στα ευγενή ταμεία (ΔΕΗ, ΟΤΕ, τράπεζες) ο ίδιος τόνισε ότι το μη μισθολογικό κόστος, δηλαδή οι εργοδοτικές εισφορές, θα μειωθούν όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο στα επίπεδα του ΙΚΑ, χωρίς να υπάρξει μείωση συντάξεων.

Σε ό,τι αφορά στην εξοικονόμηση των 500 εκατ. ευρώ στην οποία στοχεύει το νομοσχέδιο, το υπουργείο Εργασίας στοχεύει να προέλθει από:

– Την καταγραφή και των εισφορών για εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις στις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) από το Δεκέμβριο του 2013.
– Την απευθείας αναγραφή των ποσών των συντάξεων στις φορολογικές δηλώσεις, με στόχο την πάταξη του φαινομένου της μη δήλωσης των πραγματικών ποσών
– Την αναζήτηση ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) που θα προχωρά και σε κατασχέσεις για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.
– Τις μηνιαίες διασταυρώσεις των εισφορών που καταβάλλονται μέσω των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων.
– Την επέκταση του προστίμου των 10.550 ευρώ και στους εργοδότες που δεν δηλώνουν εργαζόμενους στις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις.

Ο υπουργός Εργασίας παραδέχτηκε πάντως ότι έρχονται μειώσεις στα εφάπαξ του Δημοσίου. «Από 1/1/2014 με την εφαρμογή του μαθηματικού τύπου εξορθολογίζεται το σύστημα και πράγματι εδώ θα υπάρχει μια απομείωση του εφάπαξ. Δεν είμαι έτοιμος να πω ποσοστό. Θα προσπαθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια η προσαρμογή», είπε.tanea.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Οκτώβριος, 2013, 7:33 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr