Νέες εισφορές για όλους – Τι αλλάζει με το μίνι ασφαλιστικό

Μπορεί λόγω τρόικας να πήγε πίσω η κατάθεση του μίνι ασφαλιστικού στη Βουλή όμως οι αλλαγές έχουν γίνει γνωστές. Προβλέπουν και πάλι δυσάρεστες εκπλήξεις για τους ασφαλισμένους με αύξηση των εισφορών, ενώ για παράδειγμα οι αγρότες θα πρέπει πλέον να έχουν 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ για να μπορέσουν να πάρουν σύνταξη.

Καθορίζεται ενιαίο σύστημα εισφορών σε κύρια, επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ, ενώ οι εργοδότες θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τις εισφορές υπέρ ΕΤΕΑ ΤΑΠΙΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ στην αναλυτική περιοδική δήλωση.
Υποχρεωμένη να υποβάλουν ΑΠΔ είναι πλέον και οι αυτοαπασχολούμενοι.
Παράλληλα θα καθοριστεί ο τρόπος για τον μηνιαίο έλεγχο υποβολής από τους εργοδότες των ΑΠΔ.
Καθορίζεται η εισφορά εργοδότη και εργαζόμενου στο 3%, ενώ στα βαρέα η εισφορά για τον εργοδότη καθορίζεται στο 1.25% και για τον εργαζόμενο στο 0,75%.
Με το νέο μίνι ασφαλιστικό όμως καθορίζεται και το ότι οι ασφαλισμένοι μέσα σε τέσσερις μήνες από την αίτηση συνταξιοδότησης θα λαμβάνουν το 95% της σύνταξης που προβλέπεται μέχρι την οριστική εκκαθάριση.
Ταυτόχρονα όμως καθορίζεται ότι οι αγρότες ασφαλισμένοι του ΟΓΑ για να λάβουν σύνταξη θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης και το 62ο έτος της ηλικίας τους.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Οκτώβριος, 2013, 1:16 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr