Πέντε αλλαγές στον φόρο ακινήτων – Απαλλαγές για κλειστά σπίτια και καταστήματα – Ποιοι αγρότες δεν πληρώνουν

– Μειώνεται ο φόρος για μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα
– Αυξάνονται τα όρια εισοδήματος για τις απαλλαγές
– Αλλάζουν οι κλίμακες στη φορολόγηση των αγροτικών εκτάσεων
– Παραδείγματα

Η γκίνια αλλά και οι πραγματικές αντιδράσεις φέρνουν αλλαγές. Ήδη η κατάθεση του νομοσχεδίου πάει για αργότερα προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας και όλα δείχνουν ότι θα είναι πολλοί που με τις αλλαγές θα ωφεληθούν και πολλές στρεβλώσεις θα απαλειφθούν.

Στουρνάρας: μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο οι αλλαγές

Ο υπουργός πάντως ξεκαθάρισε ότι οι όποιες αλλαγές δεν σημαίνει πως θα μειώσουν τα έσοδα που προσδοκά το κράτος.
“Κοιτάξτε, μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο, δηλαδή των εσόδων που θέλουμε, θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των κοινοβουλευτικών ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκαν. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ελπίζουμε η επεξεργασία να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας”, είπε ο υπουργός βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου.
Η δήλωση αυτή σημαίνει πως η όποια ελάφρυνση για κάποιους θα σημάνει αύξηση για ορισμένους άλλους.Με βάση τα έως τώρα δεδομένα το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να εισπράξει 2,25 δισ. ευρώ από τις κατοικίες, άλλο 1,1 δισ. ευρώ από τα οικόπεδα και περί τα 150.000.000 ευρώ από τα αγροτεμάχια.

Ποιες αλλαγές μελετάει το υπουργείο Οικονομικών

– Το υπουργείο μελετά την αλλαγή στους συντελεστές της χρήσης των αγροτεμαχίων όπου ο φόρος διαμορφώνεται ανάλογα με την καλλιέργεια.
– Όλα δείχνουν ότι ως προς τα αγροτεμάχια θα υπάρξει αύξηση της επιβάρυνσης για όσους εισπράττουν επιδοτήσεις
– Παράλληλα θα αυξηθεί το όριο του ετήσιου εισοδήματος βάσει του οποίου προβλέπονται εκπτώσεις ως και 50% στον φόρο.
– Σημαντική είναι η αλλαγή που αφορά στα μη ηλεκτροδοτούμενα και που μένει να ξεκαθαρίσει εαν μιλάμε για απαλλαγή η σημαντική μείωση του φόρου.
– Βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται ότι δεν θα πληρώσουν κανένα φόρο τα ακίνητα τα οποία απαλλοτριώνονται από το κράτος.

Ποιες είναι οι επιβαρύνσεις

Με τον νέο φόρο οι ιδιοκτήτες αστικών κτιρίων θα πρέπει να υπολογίζουν έναν φόρο που κυμαίνεται από το 0,35% ως το 0,45% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου τους.

Σε ό,τι αφορά στα οικόπεδα εντός σχεδίου η μέση επιβάρυνση είναι στο 0,8% της αξίας. Δηλαδή για ένα μέσο οικόπεδο 150 τ.μ. Αξίας 55.000 η επιβάρυνση θα είναι κοντά στα 300 ευρώ, ενώ για ένα οικόπεδο 200 τμ διπλάσιας αξίας στα 110.000 ευρώ η επιβάρυνση θα είναι 800 ευρώ το χρόνο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Νοέμβριος, 2013, 10:39 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr