Κατεβάζει ρολά όλη η χώρα – 24ωρη απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ – Ποιοι απεργούν

Εργαζόμενοι στο δημόσιο και των ιδιωτικό τομέα απέχουν σήμερα, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Η 24ωρη απεργία φέρνει προβλήματα στις συγκοινωνίες, αλλαγές στα δρομολόγια τρένων και στο πρόγραμμα των πτήσεων. Όπως πάντα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθούν στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ διοργανώνει χωριστή συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Το απεργιακό δελτίο.

Κλειστές θα παραμείνουν πολλές δημόσιες υπηρεσίες, ενώ τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ και οι μονάδες υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι ναυτικοί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στους δήμους και εκείνοι σε ΟΣΕ, Τρόλεϊ και Προαστιακό.

Στα αεροδρόμια, λόγω της στάσης εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην ΥΠΑ από τις 12:00 έως τις 16:00 υπάρχουν ακυρώσεις πτήσεων και αλλαγές ωρών.

Η Aegean Airlines έχει ακυρώσει 6 σκέλη πτήσεων εσωτερικού και έχει αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 31 σκέλη πτήσεων (12 εσωτερικού και 19 εξωτερικού) και η Olympic Air ματαίωσε δυο πτήσεις και άλλαξε την ώρα αναχώρησης σε 16 πτήσεις.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων θα εξυπηρετούνται μόνο οι πτήσεις: πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών-Μακεδονίας, ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις, αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών και πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Σύμφωνα με την απεργιακή διακήρυξη της ΓΣΕΕ τα συνδικάτα διεκδικούν:
– Την επαναφορά του εργατικού δικαίου.
– Την επανάκτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
– Να καταργηθούν τα «χαράτσια» και να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός κατοικίας.
– Τη μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους.
– Δέσμη μέτρων ανακούφισης των ανέργων, μέτρα κατά της ανεργίας και δημοκρατικά δικαιώματα για τους εργαζομένους.
– Να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων φορέων και επιχειρήσεων.
Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως,

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Νοέμβριος, 2013, 10:43 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr