Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Καστοριάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Μία ιδιαίτερα σημαντική δομή στήριξης των γυναικών που έχουν υποστεί βία θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες να λειτουργεί στον Δήμο Καστοριάς και ειδικότερα στις Νέες Εργατικές Κατοικίες Καστοριάς στη περιοχή Χλόη.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Καστοριάς, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων, άνοιξε με πρωτοβουλία του Δήμου Καστοριάς, καθώς το πρόβλημα της κακοποίησης των γυναικών αυξάνεται ραγδαία. Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία πανελλαδικής έρευνας για τα κρούσματα κακοποίησης των γυναικών στη χώρα μας, σύμφωνα με την οποία μία στις τρεις γυναίκες έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 47%, σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το συγκεκριμένο Κέντρο αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου υπηρεσιών πρόληψης και αντιμετώπισης βίας κατά των γυναικών σε πανελλαδικό επίπεδο. Το Κέντρο θα στελεχώνεται από Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό και Κοινωνιολόγο οι οποίοι υπέγραψαν σήμερα τις συμβάσεις εργασίας τους και συνιστά υπηρεσία πρώτης γραμμής με στόχους:

 • Την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

 • Την παροχή πολλαπλών υπηρεσιών συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες που είναι ή έχουν υπάρξει θύματα βίας

 • Την υλοποίηση δράσεων για την πρόληψη του φαινομένου σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο δέχεται:

 • Γυναίκες που υφίστανται σωματική κακοποίηση .
 • Γυναίκες που υφίστανται ψυχολογική, συναισθηματική ή λεκτική βία.
 • Γυναίκες που υφίστανται οικονομική βία.
 • Γυναίκες που έχουν υποστεί βιασμό ή απόπειρα βιασμού.
 • Γυναίκες που έχουν υπάρξει θύματα πορνείας ή trafficking.
 • Γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση.

Παρεχόμενες υπηρεσίες:

 • Συμβουλευτική και ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας

 • Υπηρεσίες παραπομπής, όποτε αυτό απαιτείται, των θυμάτων σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κέντρα ψυχικής υγιεινής, σε φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, σε φορείς προώθησης της απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, σε φορείς προστασίας και στήριξης παιδιών κ.λ.π.

 • Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών.

Οι Υπηρεσίες του Κέντρου θα παρέχονται δωρεάν και θα διέπονται από τους κανόνες του απορρήτου.

Με την λειτουργία του Κέντρου, ο Δήμος Καστοριάς προσθέτει μία ακόμα κοινωνική υπηρεσία στις υπάρχουσες δομές, αποδεικνύοντας πως η κοινωνική πολιτική ήταν, είναι και θα παραμείνει προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Νοέμβριος, 2013, 4:21 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Καστοριάς”

 1. Νίκος

  Διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ με μοριοδότηση η οποία ήταν στη διάθεση του καθενός. επιτέλους κυρία μου με τη συνομωσιολογια. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμαθειας. Πριν κρίνετε ενημερωθείτε. Μην κρίνετε εξ ιιδιων τα αλλότρια

 2. EFI

  οι συμβάσεις των εργαζομένων πώς;;;;;;απευθείας ανάθεση..

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr