«Χαράτσι» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το 2014 σκέφτεται η κυβέρνηση

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο δίνει την δυνατότητα παράτασής του – Ο Στουρνάρας επιθυμεί την αντικατάστασή του από τον Ενιαίο Φόρο

Η τρόικα πιέζει για παράταση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, παρά την επιμονή του Γιάννη Στουρνάρα για αντικατάσταση του από τον Ενιαίο Φόρο.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν πιο «σίγουρη» την είσπραξη των 2,9 δισ. μέσω των λογαριασμών του ρεύματος παρά από την επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων που θα διαχειρίζονται οι μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικων.

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο δίνει την δυνατότητα παράτασης του «χαρατσιού», πράγμα που όπως αναφέρει η εφημερίδα θα «αφοπλίσει» και τις αντιδράσεις των βουλευτών Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ.

Πολλοί είναι οι βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ που τάσσονται υπέρ της μη εφαρμογής του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, ζητώντας την παράταση για ένα χρόνο του ΕΕΤΑ ή αλλιώς χαρατσιού, το οποίο επιβάλλεται στα ηλετροδοτούμενα κτίσματα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας που επιβαρύνει μόνο όσους έχουν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεων οικόπεδα άνω των 200.000 ευρώ.

Το μνημόνιο που υπεγράφη τον Ιούλιο του 2013 από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα δεν δεσμεύει την ελληνική πλευρά να επιβάλει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων πράγμα που δίνει την εναλλακτική δυνατότητα στη χώρα μας να διατηρήσει το «χαράτσι», που αποφέρει ετησίως έσοδα ύψους 2,4 δισ. ενώ μαζί με τα 500 εκατ. που εισπράττονται από το ΦΠΑ συμπληρώνεται το ποσό των 2,9 δισ. newmoney.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Νοέμβριος, 2013, 5:19 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr