Γιατί χάθηκαν οι δημοσκοπήσεις: Λόγω κατάρρευσης ΠΑΣΟΚ και ανόδου ΧΑ!

ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ –

Μεγάλη εντύπωση έχεικάνει το γεγονός της εξαφάνισης των δημοσκοπήσεων πρόθεσης ψήφου και εκλογικής επιρροής εδώ και τρεις εβδομάδες.

Μετά τα μπαράζ, ακόμα και δύο ημέρες μετά την δοοφονία του Π.Φύσσα που χρεώθηκε από τα συστημικά κόμματα και γενικότερα από το σύστημα που ελέγχει τα ΜΜΕ στον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή, των δημοσκοπήσεων που έκαναν ειλικρινή προσπάθεια να καταδείξουν ότι «η ΧΑ καταρρέει», αρχικά και εν συνεχεία ότι «Καταγράφει σημαντικές απώλειες η ΧΑ» εν τέλει σταμάτησαν τελείως οι δημοσκοπήσεις.

Γιατί; Πρώτον γιατί το μοναδικό κόμμα που πραγματικά καταρρέει χάνοντας μέχρι και 40% σε ορισμένες δημσκοπήσεις από την δύναμη που κατέγραφε τον περασμένο Ιούνιο, είναι το … ΠΑΣΟΚ!

Και η ΝΔ πιέζεται σαφώς. Με το ΣΥΡΙΖΑ να περνάει μπροστά με την … δύναμη της αδράνειας, αφού δεν κάνει τίποτα πουνα ενοχλήσει την κυβέρνηση. Δηλαδή έμενε στα ίδια ποσοστά του Ιουνίου του 2012.

Από εκεί και πέρα, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν όλες ένα κοινό στοιχείο: ¨οτι ψήφος υποτίθεται χανόταν από τους «σκληρούς της δεξιάς» πήγαινε στο «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Ήταν σαφές ότι ήταν οι οπαδοί του κόμματος, ειδικά οι δημόσιοοι υπάλληλοι που φοβισμένοι από το κλίμα τρομοκρατίας δεν ήθελαν να απαντήσουν σε έναν άνγωστο που τους έπαιρεν τηλέφωνο στο σπίτι ότι θα ψηφίσουν αυτούς ου καταδιώκει ολόκληρο το σύστημα για το οποίο εργάζονται, σε τελική ανάλυση.

Αυτό, έγινε αντιληπτό από τις εταιρείες ερευνών της κοινής γνώμης που κινδύνευαν να πάθουν … νίλα σε περίπτωση εκλογών και γι αυτό τον λόγο κάνουν αυτή την στιγμή ρποσπάθεια να αναπροσαρμόσουν την μέθοδο λήψης δείγματος. 

Αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Πάντως, περισσότερο και από το θέμα της ανακριβούς μέτρησης των ποσοστών της ΧΑ, μεγαλύτερο ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι θέλουν να αποκρυβεί η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως μυστικές δημοσκοπήσεις γίνονται σε όλη αυτή την περίοδο και εντάθηκαν μετά την διπλή δολοφονία της περασμένης Παρασκευής.

Τί δείχνουν: Σε ορισμένους νομούς της Βορείου Ελλάδος, η ΧΑ και η ΝΔ μάχονται … πόντο-πόντο για την 1η θέση! Σε όλη την χώρα το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται να ξεπεράσει το 3% και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σαφές προβάδισμα σε όλους τους μεγάλους, πλην Θεσσαλονίκης, πληθυσμιακά νομούς: Αττική, Αχαΐα, Ηράκλειο, στα νησιά κλπ.

Η ΝΔ γενικά αντέχει ελαφρά πάνω από το 23% φτάνοντας μέχρι το 25%, ενώ η ΧΑ δείχνει να μπορεί να φτάσει μέχρι και 15% σε αρκετούς νομούς…   defencenet.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Νοέμβριος, 2013, 9:10 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Γιατί χάθηκαν οι δημοσκοπήσεις: Λόγω κατάρρευσης ΠΑΣΟΚ και ανόδου ΧΑ!”

  1. ΣΠΥΡΟΣ

    Τις χαζομάρες του defencenet βάζετε; μα καλά δεν τους έχετε πάρει χαμπάρι τι site είναι;

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr