Τα κριτήρια για τους πλειστηριασμούς

Την άρση της απαγόρευσης για τους πλειστηριασμούς προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης καταργώντας το προστατευτικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα και το οποίο έχει στο απυρόβλητο το σύνολο της περιουσίας του δανειολήπτη για οφειλές προς τις τράπεζες. Σύμφωνα με την Καθημερινή πρόκειται για τον νόμο που ορίζει ως ακατάσχετη την περιουσία ενός δανειολήπτη για οφειλές προς τις τράπεζες έως του ποσού των 200.000 ευρώ και η οποία έχει ισχύ έως και τα τέλη του 2013. Η προστασία θα περιοριστεί στην πρώτη κατοικία και μόνο υπό αυστηρά κριτήρια, κυρίως εισοδηματικά, που θα πιστοποιούν τη σημαντική μείωση του εισοδήματος του δανειολήπτη και την αδυναμία του ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Οδηγός θα αποτελέσει ο πρόσφατος νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι από το υπουργείο Ανάπτυξης για τη ρύθμιση οφειλών από στεγαστικά δάνεια που προστατεύει την πρώτη κατοικία, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, που αφορούν τη μείωση του εισοδήματος του οφειλέτη, την αντικειμενική αξία του συνόλου της ακίνητης περιουσίας που έχει στην κατοχή του ο δανειολήπτης σε συνδυασμό με τις καταθέσεις που έχει στις τράπεζες.

www.dikaiologitika.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Νοέμβριος, 2013, 1:18 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery





Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr