Εδώ γελάμε…….Έρχονται πρόστιμα για τζάκια και ξυλόσομπες

Στην επιβολή προστίμων προσανατολίζεται η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την αιθαλομίχλη, σύμφωνα με τα όσα επικαλείται ρεπορτάζ της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», καθώς η ΚΥΑ που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των έκτακτων επεισοδίων αιθαλομίχλης, συνδέει την απαγόρευση για τα τζάκια και τις ξυλόσομπες με την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια υπαλλήλων των Περιφερειών και του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος θα κάνουν ελέγχους και θα επιβάλουν πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει στη νομοθεσία προσδιορισμένο πρόστιμο για υπερβολική ρύπανση από τζάκια και ξυλόσομπες, ενώ εκείνο που προβλέπεται βάσει του νόμου 2947/2001, αναφορικά με τα πρόστιμα για περιβαλλοντικές παραβάσεις που επιβάλλει η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ, με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), είναι ότι προκύπτουν από αλγόριθμο. Δηλαδή ισχύουν συντελεστές, ανάλογα με το είδος και την έκταση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, ενώ η τιμή βάσης υπολογισμού του προστίμου για «μικρής έκτασης δραστηριότητες», όπως μπορεί να θεωρηθεί η ρύπανση του τζακιού, ξεκινά από το ποσόν των 2.500 ευρώ.

Αντιστοίχως, τα πρόστιμα, που επιβάλλουν τα κλιμάκια των Περιφερειών για εκπομπές καυσαερίων κεντρικής θέρμανσης, επίσης δεν είναι απολύτως προσδιορισμένα, καθώς κυμαίνονται από 200 έως 1.000 ευρώ και υπολογίζονται ανάλογα με την έκταση της ρύπανσης.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία απολύτως έωλη και ανεφάρμοστη επιβολή των συγκεκριμένων προστίμων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Νοέμβριος, 2013, 4:58 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr