ΥπΑΑΤ: Εξασφαλίστηκαν 28,5 εκατ. ευρώ για της εξόφληση της εξισωτικής. Τις επόμενες ημέρες η επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου

Αναφορές στις επικείμενες πληρωμές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έκαναν κατά την διάρκεια των ομιλιών τους στη Βουλή στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης, τόσο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός ΑΑΤ, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Σύμφωνα με τον Υπουργό εξασφαλίστηκαν τα 28,5εκατ. ευρώ για εξόφληση της εξισωτικής αποζημίωσης. Από την πλευρά του ο κ. Χαρακόπουλος έκανε γνωστό ότι τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί η εξόφληση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους αγρότες.

Αναλυτικά ο Υπουργός, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης ανέφερε: «στρατηγικός μας στόχος είναι η ανατροπή του ισοζυγίου 70 – 30 μεταξύ φυτικής και ζωικής παραγωγής με ενίσχυση της κτηνοτροφίας, ώστε να επέλθει εξισορρόπηση μεταξύ των κλάδων αυτών και να βελτιωθεί το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο ζωικών προϊόντων. Μέσα σε 18 μήνες, καταβλήθηκε 1,1 δις € στην κτηνοτροφία και χθες εξασφαλίστηκαν 28,5εκ.€ για εξόφληση της εξισωτικής αποζημίωσης».
Μάλιστα ο Υπουργός υπογράμμισε ότι για την ενίσχυση της ρευστότητας των αγροτών και «αντιλαμβανόμενοι τη χρηματική στενότητα, από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι σήμερα πραγματοποιήσαμε πληρωμές πάνω από 4 δις € στον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία) και περίπου συνολικά 6 δις € μαζί με τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης».

Από την πλευρά του ο κ. Χαρακόπουλος, τόνισε: «Με παρέμβαση του πρωθυπουργού αποκαθίσταται τις επόμενες μέρες στα περσινά επίπεδα τόσο η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους αγρότες, όσο και η εξισωτική αποζημίωση σε όλους τους δικαιούχους κτηνοτρόφους. Χθες υπογράφηκε η δέσμευση πίστωσης για επιπλέον 28,5 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση της εξισωτικής, μετά την επίσημη έγκριση του σχετικού αιτήματός μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Νοέμβριος, 2013, 10:01 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr