Παρέμβαση του ΣτΕ για τα «χαράτσια» του ΟΑΕΕ. Προκλητική αδιαφορία Διαμαντόπουλου,Αντωνίου και σχεδόν όλων των βουλευτών

Προσωπικά προς ΑΝΤΩΝΙΟΥ & ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ. Επιτέλους θα ασχοληθείτε και με ένα τοπικό και πανελλαδικό, τεράστιο πρόβλημα. Οι πληρωμές,οι τόκοι,ο μη διαχωρισμός ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών εισφορών, τα χρέη, η ρύθμιση στον ΟΑΕΕ επιτέλους θα σας απασχολήσουν σοβαρά;

Οι δυο τοπικοί βουλευτές αδιαφορούν προκλητικά και για το τεράστιο θέμα αυτής της άδικης μεταχείρισης χιλιάδων Ελλήνων και Καστοριανών.
Θέση για τα παράλογα «χαράτσια» και τους αποκλεισμούς που με λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» επιβάλλει ο ΟΑΕΕ στις επιχειρήσεις και δη στις μικρομεσαίες σε περίοδο ακραίας οικονομικής κρίσης, παίρνει ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος μάλιστα αποφαίνεται προκαταβολικά ότι το ύψος των εισφορών ΟΑΕΕ, καθώς και τα πρόστιµα και οι προσαυξήσεις που επιβάλλονται σε καθυστερούµενες οφειλές, είναι συχνά υπερβολικά.


Αναλυτικά, ο ΣτΕ έχει παραλάβει τις τελευταίες ηµέρες πλήθος αναφορών από πολίτες ασφαλισµένους στον ΟΑΕΕ που διαµαρτύρονται για «υπέρµετρες» χρεώσεις τόσο τακτικών εισφορών όσο και τελών καθυστέρησης από τον ΟΑΕΕ, τις οποίες θεωρούν µη ρεαλιστικές και δυσβάστακτες, ιδίως εν µέσω της οξείας οικονοµικής κρίσης. Επί πλέον, διαµαρτύρονται για τη στέρηση, εκ του ανωτέρω λόγου, πρόσβασης σε παροχές ασθενείας όσο και για τον αναδροµικό καταλογισµό εισφορών ασθενείας, ενώ δεν υφίσταται αντίστοιχη νοµοθετική πρόβλεψη για αναδροµική κάλυψη δαπανών υγείας για το χρονικό διάστηµα που αφορά ο συγκεκριµένος αναδροµικός καταλογισµός. Σωρεύουν επίσης αίτηµα διαγραφής οφειλών προς το ταµείο για παρελθούσες ασφαλιστικές περιόδους µε αντίστοιχη διαγραφή συντάξιµων περιόδων.
Ο Συνήγορος λαµβάνει υπόψη το γεγονός ότι οι περισσότερες µικρές και µεσαίες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από την οικονοµική κρίση των τελευταίων ετών, ότι το ύψος των εισφορών ΟΑΕΕ, καθώς και τα πρόστιµα και οι προσαυξήσεις που επιβάλλονται σε καθυστερούµενες οφειλές είναι συχνά υπερβολικά. Θεωρεί ότι το ισχύον νοµικό πλαίσιο είναι σε µεγάλο βαθµό µη λειτουργικό γι’αυτό προτίθεται να συνεργαστεί µε όλους τους εµπλεκόµενους φορείς, και ταυτόχρονα να υποβάλει προτάσεις που µπορεί να οδηγήσουν σε αναγκαίες νοµοθετικές αλλαγές και τροποποιήσεις διοικητικών πρακτικών.
Η συγκεκριµένη διαµεσολαβητική προσπάθεια του Συνηγόρου του Πολίτη προς τους αρµόδιους φορείς θα αφορά µεταξύ άλλων τόσο το θέµα της παροχής ιατροφαρµακευτικής κάλυψης για όλους τους πολίτες, όσο και τη δυνατότητα παροχής περισσότερων διευκολύνσεων και ευνοϊκότερων ρυθµίσεων για την εξόφληση καθυστερούµενων οφειλών.
Για τα διάφορα στάδια, καθώς και για τα αποτελέσµατα της συγκεκριµένης διαµεσολαβητικής προσπάθειας της Αρχής, θα µπορείτε να ενηµερώνεστε από την ιστοσελίδα της Αρχής (www.synigoros.gr).
Σηµειωτέον ότι η αναφορά πολιτών για το συγκεκριµένο θέµα στο Συνήγορο του Πολίτη δεν αναστέλλει τις τυχόν εκ του νόµου προβλεπόµενες προθεσµίες για την υποβολή ενστάσεων στα αρµόδια διοικητικά όργανα ή την άσκηση ενδίκων µέσων και βοηθηµάτων ενώπιον των δικαστηρίων.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ :

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Νοέμβριος, 2013, 9:09 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Παρέμβαση του ΣτΕ για τα «χαράτσια» του ΟΑΕΕ. Προκλητική αδιαφορία Διαμαντόπουλου,Αντωνίου και σχεδόν όλων των βουλευτών”

  1. OTI NA NAI

    ή θα το βάλεις …. μετά που θα «πνίξεις» το άρθρο;

  2. OTI NA NAI

    καλά….. σιγά μην το έβαζες…….. το δυστύχημα για σένα είναι απλά ότι “νομίζεις” ότι όλοι οι άλλοι είμαστε χαϊβάνια!

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr