17 Νοέμβρη: Ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΓΩΝΑ

Συναδελφισσες-οι

Η πιο τρανή απόδειξη ότι καμία φασιστική μηχανή δεν είναι τελικά ανίκητη είναι αυτό που συμβολίζει η 17 Νοέμβρη 1973 και οι αιματοβαμμένοι αγώνες των παιδιών που χάθηκαν στο πολυτεχνείο εκείνη την νύχτα.

Πόσα έχουν αλλάξει στα 40 χρόνια δημοκρατίας που κύλισαν: τα συνθήματα ψωμί, παιδία ,ελευθερία μήπως δεν είναι κυρίαρχα και σήμερα: όλοι γνωρίζουμε το δρόμο ,όλοι γνωρίζουμε τον τρόπο μένει μονάχα να το πιστέψουμε πραγματικά για να μπορέσουμε να το κάνουμε πραγματικότητα.

Τα αιτήματα εκείνου του αγώνα είναι και σήμερα επίκαιρα και απαιτητά.

Διαχρονικά, διεκδικούμενα και επίκαιρα είναι και τα αιτήματα για πλήρη και σταθερή εργασία, χωρίς ελαστικότητες και επισφάλεια, ισχυρή κοινωνική προστασία, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για την απόκρουση της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων που έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.

Τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων συνεχίζουν να δέχονται επιθέσεις, αμφισβητήσεις και ανατροπές, εντείνοντας τις ανισότητες και τις αδικίες.

Το εργατικό κίνημα οφείλει να διαδραματίσει τον ρόλο που έπαιξε το φοιτητικό κίνημα το 73 και 40 χρόνια μετά με τον ίδιο παλμό να επιβάλει και να κάνει πράξη τα τότε συνθήματα αφού στο έλλειμμα των κομματικών προτάσεων δεν υπάρχει πολιτική πρόταση προστασίας της κοινωνίας.

Ας γίνει το Πολυτεχνείο όχι απλά ένα ακόμη μνημόσυνο των λαϊκών κατακτήσεων αλλά ένα ουσιαστικό ξεκίνημα ανατροπής της τυραννίας που βαραίνει σήμερα τον τόπο.

Ξεκίνημα λαϊκής συστράτευσης απέναντι στα μνημόνια της απανθρωπιάς ,του ξεπουλήματος των εθνικών πόρων ,του εξευτελισμού των ανθρώπινων αξιών ,απέναντι στα μνημόνια της υποτέλειας ,της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας μας , τον εξανδραποδισμό της νέας γενιάς ,της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών σχέσεων στα οποία μας οδήγησαν οι κυβερνήσεις των εργολάβων ,των τραπεζιτών και μιζαδόρων πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Καλούμε όλους, τους εργαζόμενους- τους ανέργους και τους συνταξιούχους να βγουν στους δρόμους για να παλέψουμε όλοι μαζί και όλοι μαζί να νικήσουμε.

Όπως το σκοτάδι νικιέται από το φώς έτσι και ο φασισμός νικιέται από τον ξεσηκωμό του λαού.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε Κ Κ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΜΑΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΣΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Νοέμβριος, 2013, 10:05 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr