21.000 απολύσεις και διαθεσιμότητες στο Δημόσιο – Ιδιωτικές εταιρείες να αναλαμβάνουν καθαριότητα και φύλαξη κτιρίων

– “Ξαφνικός θάνατος” υπηρεσιών φέρνει χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες στο δημόσιο
Καθαρίστριες σχολίων και δήμων στο στόχαστρο με ιδιωτικά συνεργία να περιμένουν στη… γωνία
– Τέλος και οι φύλακες σε δημοτικά κτίρια και αθλητικές εγκαταστάσεις
– Κοινωνικές υπηρεσίες και πρόνοια στους ιδιώτες για να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι
– Κατάργηση χιλιάδων θέσεων φέρνουν οι αλλαγές με την είσοδο ιδιωτών στις υπηρεσίες

“Η χάραξη νέων ορίων μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα” που ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνει το μέλλον χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Επί της ουσίας ο υπουργός αναφέρθηκε σε ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αλλαγής δομών του δημοσίου με κατάργηση υπηρεσιών όπου υπηρετούν δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι.

Το έργο των υπηρεσιών αυτών θα το αναλάβουν ιδιώτες με φθηνότερα εργατικά χέρια, άρα μικρότερο κόστος για το κράτος.

Με κατάργηση υπηρεσιών σε διαθεσιμότητα ή απόλυση οι υπάλληλοι.

Ποιες είναι αυτές οι υπηρεσίες; Η περίπτωση των σχολικών φυλάκων αλλά και των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται πως έχουν δείξει το δρόμο.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα υπάρχουν περίπου 5.000 καθαρίστριες σχολείων και άλλες περίπου 3.000 που υπηρετούν στην καθαριότητα δημοτικών κτιρίων.

Το έργο καθαρισμού σε όλους τους παραπάνω τομείς μπορούν να το αναλάβουν ιδιωτικά συνεργία οδηγώντας σε διαθεσιμότητα και πιθανότατα σε απόλυση περίπου 8.000 άτομα.

Στην ίδια ακριβώς λογική προς κατάργηση φαίνεται πως πάνε οι υπηρεσίες φύλαξης δημοτικών εγκαταστάσεων, κτιρίων των δήμων, αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ. Σε αυτούς τους χώρους φαίνεται πως αυτή τη στιγμή υπηρετούν άλλες 3.000 άτομα.

Όπως στην περίπτωση σχολικών φυλάκων και υπηρεσίας καθαρισμού του υπουργείου Οικονομικών οι διαδικασίες.

Ο κατάλογος που ήδη περιλαμβάνει 11.000 άτομα δεν τελειώνει εδώ. Στο στόχαστρο φαίνεται πως μπαίνουν άλλες 10.000 υπάλληλοι που σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία υπηρετούν στις υπηρεσίες πρόνοιας και τις κοινωνικές δομές του κράτους. Δομές στις οποίες μπαίνουν δυναμικά ιδιώτες για να αναλάβουν το έργο.

Ο κατάλογος λοιπόν περιλαμβάνει ακόμη και 21.000 άτομα τα οποία όπως στην περίπτωση των σχολικών φυλάκων, των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, ακόμη και των δημοστικών αστυνομικών μπορούν να βρεθούν από τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο με μια απλή κατάργηση της υπηρεσίας τους.newsit.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Νοέμβριος, 2013, 9:36 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr