Έναρξη της Συνόδου : ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του τυφώνα Χαϊγιάν

Ολομέλεια Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

– Ο Martin Schulz κήρυξε την έναρξη της ολομέλειας με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του τυφώνα Χαϊγιάν, που έσπειρε το θάνατο σε 2.500 άτομα και άφησε 660.000 άστεγους στις Φιλιππίνες, στις 8 Νοεμβρίου. O Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να παράσχει επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια και μακροπρόθεσμη αρωγή με στόχο την αναδόμηση της περιοχής.

Ακόμη και δέκα ημέρες μετά από τον τυφώνα ταχύτητας 300χλμ/ώρα που έπληξε τις Φιλιππίνες, ορισμένες πληγείσες περιοχές εξακολουθούν να είναι αποκομμένες από τον έξω κόσμο. Ο αριθμός των νεκρών βαίνει αυξανόμενος, ενώ περίπου 22.000 άνθρωποι είναι ακόμη αγνοούμενοι και εκατοντάδες χιλιάδες επιζήσαντες περιμένουν ακόμη για να λάβουν πόσιμο νερό, ρύζι και τέντες, είπε ο κ. Schulz τονίζοντας την ανάγκη για εξωτερική βοήθεια.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεσήμανε ότι η ΕΕ και άλλα κράτη υποσχέθηκαν να παράσχουν τόσο επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια όσο και μακροπρόθεσμη αρωγή με στόχο την αναδόμηση της περιοχής. Ωστόσο, παρότρυνε τη διεθνή κοινότητα να κάνει περισσότερα, τονίζοντας ότι ο τυφώνας έπληξε άμεσα περίπου 11 εκατομμύρια Φιλιππινέζους.

Πρόγραμμα EuroNest Scola 2013

O κ. Schulz καλωσόρισε 150 φοιτητές από 33 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των κρατών μελών της ΕΕ, του Αζερμπαϊτζάν, της Λευκορωσίας, της Γεωργίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας, που βρέθηκαν στο Στρασβούργο για ένα διήμερο συνέδριο στα πλαίσια του προγράμματος EuroNest Scola 2013. Οι συζητήσεις εστίασαν σε διάφορα θέματα που άπτονται της ανατολικής εταιρικής σχέσης – από την τόνωση των δημοκρατικών θεσμών μέχρι την ενεργειακή απόδοση.

Άλλα θέματα

Η ευρωβουλευτής Gabriele Stauner (ΕΛΚ, Γερμανία) αντικατέστησε την Anja Weisgerber (ΕΛΚ, Γερμανία), αρχής γενομένης από τις 30 Οκτωβρίου 2013.

Η Hiltrud Breyer (Πράσινοι, Γερμανία) αντικατέστησε την Franziska Katharina Brantner (Πράσινοι, Γερμανία), αρχής γενομένης από τις 31 Οκτωβρίου 2013.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Νοέμβριος, 2013, 5:40 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr