Δυσάρεστα νέα για την περιφερειακή ανάπτυξη και τη συνοχή – Αύριο στο Στρασβούργο περνά μια πολύ κακή απόφαση

ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ

ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

 

  • Τίτλοι τέλους για την περιφερειακή ανάπτυξη και τη συνοχή! Μετά τη θεσμοθέτηση της λιτότητας στην ΕΕ, θεσμοθετείται τώρα και η υπο-ανάπτυξη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :

  • Ψηφίζεται αύριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η έκθεση για τις κοινές διατάξεις των ευρωπαϊκών ταμείων η οποία θεσμοθετεί την “μακροοικονομική αιρεσιμότητα”.

Μετά την ολοκλήρωση των τριμερών διαπραγματεύσεων της Επιτροπής, του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ψηφίζεται αύριο στην ολομέλεια η έκθεση για τις κοινές διατάξεις για τα Ταμεία, όπου με βάση το άρθρο 21 θα κόβονται οι χρηματοδοτήσεις στα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα και λαμβάνουν οικονομική στήριξη, όταν αυτά δεν τηρούν τους μακροοικονομικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί από το Σύμφωνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, την οικονομική διακυβέρνηση και κάθε οικονομική και δημοσιονομική συμφωνία των κρατών μελών.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4N3deQ8v8MU[/youtube]

Ο Νίκος Χουντής στη συζήτηση που έγινε σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ως συντάκτης γνωμοδότησης εκ μέρους της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, επεσήμανε τα εξής :

 

Μετά τη θεσμοθέτηση της λιτότητας στην ΕΕ, τώρα ακυρώνεται και η αλληλεγγύη και ο αναπτυξιακός ρόλος της πολιτικής συνοχής. Η Επιτροπή και το Συμβούλιο εκβιάζουν ξανά τα κράτη μέλη, αυτή τη φορά μέσω των “μακροοικονομικών προϋποθέσεων” να εφαρμόσουν τις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΕΕ.

 

Την ίδια στιγμή στερούν σε χώρες και περιφέρειες που μαστίζονται από την κρίση και την τελευταία δυνατότητα που είχαν για αναπτυξιακή ανάσα μέσω της χρήσης των διαρθρωτικών Ταμείων, εγκλωβίζοντας τες έτσι στον μονόδρομο της λιτότητας και της κοινωνικής εξαθλίωσης.

 

Η εξάρτηση της χρηματοδότησης των περιφερειών από την τήρηση αντιδραστικών και αντιλαϊκών μακροοικονομικών όρων θα είναι καταστροφική! Οι ανισότητες ανάμεσα στις ευρωπαϊκές περιφέρειες, η φτώχεια και η ανεργία θα επιδεινωθούν ενώ ο ευρωπαϊκός Νότος καταδικάζεται μόνιμα στην υπο-ανάπτυξη!

 

Μειώνουν την χρηματοδότηση του ΕΚΤ κατά 7δις και εξαιρούν από επιπλέον χρηματοδότηση χώρες που πραγματικά μαστίζονται από την κρίση. Είναι λυπηρό, , ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρά τις αρχικές του προθέσεις, για πλήρη άρνηση των μακροοικονομικών προϋποθέσεων, κατέληξε στην πλήρη αποδοχή τους με την εισαγωγή απλά μερικών κοινωνικών κριτηρίων.

 

Έτσι από αύριο θα μιλάμε και για κατ΄ επίφαση πολιτική συνοχής στην ΕΕ, όπως μιλάμε για κατ΄ επίφαση ανάπτυξη και για κατ΄ επίφαση δημοκρατία.”

 

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Νοέμβριος, 2013, 8:05 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΔΙΕΘΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr