Κατάσχεση στις επιστροφές φόρου από την Εφορία

Δεν πρόκειται για συμψηφισμό. Είναι καθαρή περίπτωση κατάσχεσης και μάλιστα γίνεται πριν καν κηρυχθεί ληξιπρόθεσμη μια οφειλή ενός πολίτη προς το δημόσιο.

Επί της ουσίας με τον νόμο για συμψηφισμό οφειλών το υπουργείο κατάσχει τις επιστροφές φόρου ή και τις επιδοτήσεις όλων όσοι έχουν οφειλές με καταληκτική ημερομηνία μέσα στον επόμενο μήνα.

Με την τελευταία δόση για το φόρο εισοδήματος να λήγει μέσα στον επόμενο μήνα, ουσιαστικά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κατάσχεσης είναι όλοι, αφού στη λογική του υπουργείου και αυτή η ημερομηνία είναι… κοντά.

Επί της ουσίας δεν πρόκειται για συμψηφισμό, αφού σε ό,τι αφορά στις οφειλές του δημοσίου προς τους πολίτες δεν συμβαίνει το ίδιο.

Πλέον ο νόμος ενεργοποιείται αυτεπάγγελτα από τον έφορο, ωστόσο στις περιπτώσεις αυτές δεν μιλάμε για αίτημα του πολίτη αλλά για εντολή προς τους εφοριακούς να προβαίνουν σε αναγκαστικό συμψηφισμό, ώστε να εξασφαλίσει το κράτος τα έσοδα από τη φορολογία.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Νοέμβριος, 2013, 9:30 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr