ΟΑΕΔ, Ερωτήσεις σχετικά με την Επιδότηση Επιχειρήσεων Παραμεθόριων Περιοχών

Ερωτήσεις και απορίες για επιδοτήσεις και όχι μόνο. Δείτε το έχει ενδιαφέρον.

 • Εάν μεταφέρω την επιχείρησή μου σε παραμεθόριο περιοχή ή ιδρύσω υποκατάστημα εκεί μπορώ να επιδοτηθώ από τον ΟΑΕΔ;

  Ο ΟΑΕΔ επιδοτεί βιομηχανικές, βιοτεχνικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται εγκατεστημένες σε παραμεθόριες περιοχές. Επιπλέον, σε ορισμένους νομούς επιδοτεί κτηνοτροφικές βιομηχανικού τύπου, ξενοδοχειακές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

 • Σε ποιους νομούς της παραμεθορίου μπορώ να εγκαταστήσω την επιχείρησή μου και να ωφεληθώ από το νόμο;

  Όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές, μεταλλευτικές, κτηνοτροφικές βιομηχανικού τύπου, ξενοδοχειακές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις επιδοτούνται με ποσοστό 12% επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού τους, εφόσον είναι εγκατεστημένες στους νομούς ΞΑΝΘΗΣ, ΡΟΔΟΠΗΣ και ΕΒΡΟΥ.

  Αντίστοιχα, οι ως άνω δραστηριότητες, εφόσον ασκούνται στους νομούς ΚΑΒΑΛΑΣ και ΔΡΑΜΑΣ δύνανται να επιδοτηθούν, με ποσοστό 4%, επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού των επιχειρήσεων με εξαίρεση τις επιχειρήσεις επεξεργασίας καπνού, οι οποίες επιδοτούνται με ποσοστό 12%.

  Επίσης, επιδοτούνται, με ποσοστό 1%, όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις εφόσον είναι εγκατεστημένες στους νομούς ΛΕΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ, ΣΑΜΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΠΕΛΛΑΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΣΕΡΡΩΝ καθώς και στις επαρχίες ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ & ΜΕΣΣΗΝΗΣ του νομού ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

 • Οι επιχειρήσεις γουνοποιίας επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ;

   

  Οι επιχειρήσεις γουνοποιίας ως και κατασκευής προϊόντων γούνας επιδοτούνται, με ποσοστό 5%, επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού τους, εφόσον λειτουργούν στους Νομούς Δυτ. Μακεδονίας.

 • Πότε μπορεί να υποβληθεί η αίτηση για την καταβολή της επιδότησης;

  Η αίτηση υποβάλλεται κατά το πρώτο τρίμηνο μετά τη λήξη του εξαμήνου της αιτούμενης επιδότησης (τα εξάμηνα είναι ημερολογιακά δηλαδή για το Α΄ εξάμηνο από 1-1- μέχρι 30-6 και για το Β΄εξάμηνο από 1-7 μέχρι 31-12).

 • Η μείωση στο προσωπικό μιας επιχείρησης της στερεί την επιδότηση;

  Η επιδότηση καταβάλλεται επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού μιας επιχείρησης ανεξαρτήτως του αριθμού των μισθωτών που απασχολούνται στην επιχείρηση και των πραγματοποιηθέντων ημερομισθίων.

 • Πώς υπολογίζεται η επιδότηση;

  Η επιδότηση υπολογίζεται επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας της επιχείρησης δηλαδή επί των ακαθαρίστων αποδοχών και της εργοδοτικής εισφοράς. Στο κόστος μισθοδοσίας συμπεριλαμβάνονται επιδόματα αδείας, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, αποδοχές από υπερεργασία, νόμιμη υπερωρία ή εργασία τις Κυριακές εξαιρετέες ημέρες και κατά τις νυχτερινές ώρες.

 • Ποια είναι τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται με την αίτηση;

  Για την καταβολή της επιδότησης αυτής οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις προσκομίζουν στις κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  α) Αίτηση
  β) Πιστοποιητικό Βιοτεχνικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου από το οποίο να φαίνεται το αντικείμενο εργασιών της επιχ/σης
  γ) Βεβαίωση των τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας ότι η θέση εγκατάστασης της ενδια¬φερόμενης επιχ/σης βρίσκεται μέσα στη ζώνη των (20) χιλιομέτρων από την παραμεθόρια γραμμή για τους Νομούς Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Φλώρινας, Πέλλης, Κιλκίς, Σερρών και Δράμας
  δ) Μισθολογικές καταστάσεις της χρονικής περιόδου για την οποία ζητείται η επιδότηση, από τις οποίες και θα προκύπτει το συνολικό κόστος μισθοδοσίας της επιχείρησης.
  ε) Βεβαίωση του ΙΚΑ ή ανάλογου ασφαλιστικού φορέα, ότι έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές για το χρονικό διάστημα για το οποίο ζητείται η επιδότηση.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Νοέμβριος, 2013, 11:53 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “ΟΑΕΔ, Ερωτήσεις σχετικά με την Επιδότηση Επιχειρήσεων Παραμεθόριων Περιοχών”

 1. kostas

  Γιατι μας τα δινουν, αφου θα μας τα ξαναπαρουν;

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr