Πλουσιότερη η Αργείτικη ιστοριογραφία με τη συνδρομή του Ιωάννη Κολιόπουλου

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Άργους Ορεστικού πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η παρουσίαση του βιβλίου «Όψεις του Άργους Ορεστικού (Χρούπιστας) κατά την τουρκοκρατία (1400-1912) στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε ο Μ.Σ. «Η ΟΡΕΣΤΙΣ» σε συνεργασία με το Δήμο Άργους Ορεστικού και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για την έκδοση των φορολογικών κατάστιχων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην περιοχή του Καζά της Χρούπιστας, ο οποίος εκείνη την περίοδο αριθμούσε πάνω από 200 χωριά κι έτσι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους καζάδες.

Υποκινητής και υποστηρικτής της συγγραφής και της έκδοσης του βιβλίου είναι ο αγαπητός συμπολίτης μας, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του Α.Π.Θ. κ. Ιωάννης Κολιόπουλος, ο οποίος με αυτή του την ενέργεια απέδειξε την αγάπη που τρέφει για τον τόπο του.

Η συγγραφική ομάδα του βιβλίου αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες, οι οποίοι παρευρέθηκαν χθες στο σύνολό τους στην ημερίδα, παρουσιάζοντας το αντικείμενο της έρευνάς τους. Πρόκειται για τον καθηγητή Ιστορίας του Α.Π.Θ. κ. Βασίλειο Γούναρη, η λέκτορας Ιστορίας του Α.Π.Θ. κα Αγγελική Δεληκάρη, ο επίκουρος καθηγητής Ιστορίας του Α.Π.Θ. κ. Φωκίων Κοτζαγεώργης, ο αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας του Α.Π.Θ. κ. Ιάκωβος Μιχαηλίδης και ο λέκτορας καθηγητής Ιστορίας του Α.Π.Θ. κ. Δημήτριος Παπασταματίου.

Συντονιστές της παρουσίασης ήταν η επίκουρος καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κα Δόμνα Δαίδαλου Μιχαήλ και ο καθηγητής επί τιμή παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Αλέξανδρος Μπακαϊμης.

Αυτό το βιβλίο αποτελεί την τρίτη έκδοση τοπικής ιστορίας από τον Μ.Σ. «Η ΟΡΕΣΤΙΣ», με το οποίο η τοπική ιστοριογραφία γίνεται πλουσιότερη και ιδιαίτερα για την περίοδο της τουρκοκρατίας που δεν συναντάται σε πολλές εκδόσεις.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι με το βιβλίο αυτό έδωσαν στην Αργείτικη βιβλιογραφία μια ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου απένειμε τόσο στον ομότιμο καθηγητής Ιστορίας του Α.Π.Θ. Ιωάννη Κολιόπουλο όσο και στους εξαίρετους συνεργάτες του τιμητικές διακρίσεις.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Νοέμβριος, 2013, 2:35 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr