Έρχεται πόθεν έσχες για όλους

Με στόχο την εφαρμογή του «φόρου διαβίωσης” το υπ. Οικονομικών σχεδιάζει τη πλήρη καταγραφή ολων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων από το 2014.

Την καταγραφή όλων των ακίνητων και κινητών περιουσιακών στοιχείων όλων των φορολογούμενων σχεδιάζει το υπουργείο οικονομικών. Θα καταγράφονται κατοικίες, οικόπεδα, μετοχές, επενδυτικά χαρτοφυλάκια, αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας και συναλλαγές με τράπεζες (δάνεια,καταθέσεις). Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ με βάση αυτά τα στοιχεία θα επιβάλλεται “φόρος διαβίωσης” που θα προκύπτει από το συνολικό εισοδηματικό και περιουσιακό προφίλ του φορολογούμενου και όχι με βάση το εισόδημα που δηλώνει ο ίδιος ή το τεκμαρτό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εφορία θα έχει για κάθε φορολογούμενο έναν ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο που θα περιέχει πλήρη στοιχεία για όλα τα εισοδήματα, ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία, δάνεια, κάρτες, μετοχές, ομόλογα, νοσήλια, δίδακτρα, ακόμα και δαπάνες για φως, νερό, τηλέφωνο. Το περιουσιολόγιο θα διευκολύνει τις διασταυρώσεις στοιχείων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων καθώς θα μπορεί να φανεί αν ο φορολογούμενος δηλώνει εισόδημα που υπολείπεται του αθροίσματος των δαπανών του για δόσεις, δίδακτρα, γιατρούς, λογαριασμούς και λοιπές δαπάνες.

Με βάση τα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν, η εφορία θα παρακολουθεί τις πραγματικές συναλλαγές και με βάση αυτές θα φορολογεί.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Νοέμβριος, 2013, 11:20 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr