Για την πατρίδα μας όμως;

Του Βασίλη Κωνσταντίνου – Η σύγκριση ,η παρατήρηση ,η κριτική ενός προηγμένου κράτους, πανεπιστημίου μπορεί να δώσει την ευκαιρία της πολυπόθητης αλλά μηδέποτε γενόμενης αυτοκριτικής και αυτοαξιολόγησης. Κάθε καλοπροαίρετος παρατηρητής όταν βρίσκεται σε ξένο μέρος μπορεί να δει τα θετικά και τα αρνητικά και το κυριότερο να αναρωτηθεί τι δεν κάνει αυτός καλά και είναι πίσω. Δεν τα καταφέρνει. Πάρα πολλοί καθηγητές πανεπιστημίου έχουν φοιτήσει και διδάξει σε πολύ καλά πανεπιστήμια. Όταν γυρίζουν πίσω μερικοί εξ αυτών τα ξεχνούν όλα. Άλλοι συμβιβάζονται. Άλλοι «αλλάζουν πλακέτα» και βάζουν την «βαλκανική». Προς το παρόν φαίνεται ότι μας σώζει είναι η εκ των έξω πίεση. Αυτό είναι λυπηρό και προσβλητικό συνάμα. Φτάσαμε σε σημείο αδυναμίας για εσωτερική αναδιάρθρωση ,για δική μας πρωτοβουλία επίλυσης θεμάτων, συνεννόησης, σύνθεσης. Για διορθώσεις ,ρήξεις ούτε που το συζητάμε. Κάπου αδικούν κάποιον ,κάπου ακουμπούν ένα πρόσωπο! ,Καταργήσεις, μετακινήσεις πανθομολογούμενων άχρηστων υπηρεσιών απαγορεύονται να το σκεφτούμε, όχι να το προτείνουμε. Αυτό σημαίνει ότι χάσαμε την αξιοπρέπειά μας και τον αυτοσεβασμό μας. Γνωρίζουμε ότι αυτό που υποστηρίζουμε είναι λάθος, δεν στέκει ,δεν είναι της εποχής! Το χειρότερο θα έλθει κάποιος μια στιγμή ,κάποια εφημερίδα θα το γράψει, κάποιος ξένος αξιωματούχος θα μας προσβάλλει αποδεικνύοντας την αλήθεια με ευκολία. Ξαφνικά κανένας υπεύθυνος κανένας αρμόδιος δεν θα υπερασπιστεί και υποστηρίξει το αντίθετο. Δεν μας νοιάζει που οι άλλοι έχουν καλύτερες συγκοινωνίες, καλύτερα πανεπιστήμιο, καλύτερες δομές…Κοιτάμε τον μικρόκοσμο του εγώ μας τους πολύ γύρω μας, τους κολλητούς μας. Για την πατρίδα μας όμως ; Πότε θα αρχίσουμε να αισθανόμαστε ευθύνη, υποχρέωση και καθήκον μας για την μη επίτευξη ενός συλλογικού στόχου! Τότε θα ξαναλάμψει ο ήλιος του νότου! Προς το παρόν τον θολώσαμε με την ανοργανωσιά μας, τον αμοραλισμό μας τον ατομικισμό μας!

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Νοέμβριος, 2013, 10:29 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr