Χωρίς προσωρινή σύνταξη όσοι χρωστούν πάνω από 20.000 στον ΟΑΕΕ

Τη δυνατότητα προσωρινής σύνταξης χάνουν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες οφείλουν πάνω από 20.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ, όπως αναφέρει σχετική εγκύκλιος του Οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφο σημειώνεται ότι προσωρινή σύνταξη δεν απονέμεται εάν κατά την υποβολή του συνταξιοδοτικού αιτήματος ο δικαιούχος οφείλει ασφαλιστικές εισφορές με ανώτατο όριο το ποσό των 20.000 ευρώ.

Υποψήφιοι συνταξιούχοι των οποίων το αίτημα για προσωρινή σύνταξη έχει ήδη απορριφθεί για τους συγκεκριμένους λόγους, θα πρέπει πλέον να δικαιωθούν.

Αντίθετα, προβλέπεται η απονομή προσωρινής σύνταξης στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που την δικαιούνται, ακόμη κι αν απαιτείται αναγνώριση χρόνων για θεμελίωση ή διακόπτουν το ασκούμενο επάγγελμα και υποβάλουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά μεταγενέστερα της υποβολής συνταξιοδοτικού αιτήματος.

Εξάλλου, από 1ης Ιανουαρίου παύουν οι συναλλαγές των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ με το ΙΚΑ, όπως ανακοίνωσε το τελευταίο. Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και τα μέλη οικογενείας τους να έχουν βιβλιάριο ασθενείας του Οργανισμού.

Σε έγγραφο του διοικητή του Ιδρύματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου, σημειώνεται ότι ως καταληκτική ημερομηνία εξυπηρέτησης των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ από τις Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2013 και ότι θα πρέπει κατά την προσέλευση του συνταξιούχου του ΟΑΕΕ για οποιαδήποτε συναλλαγή, να παραπέμπεται στο Τμήμα Μητρώου προκειμένου να ακυρωθεί το βιβλιάριο υγείας του καθώς και η ασφαλιστική του ικανότητα και θα ενημερώνεται ότι για την επόμενη συναλλαγή του καθώς και για την έκδοση νέου βιβλιαρίου ασθενείας θα πρέπει να απευθυνθεί στον ΟΑΕΕ.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Νοέμβριος, 2013, 11:27 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr