Από ΕΟΠΥΥ, Δήμους και Ταμεία οι 12.500 «διαθέσιμοι» του 2014

Έρχεται «λουκέτο» σε ΝΠΙΔ προκειμένου να εξεβρεθούν οι 11.000 προς απόλυση δημόσιοι υπάλληλοι – «Αντίδωρο» η εξάγγελια για 15.000 προσλήψεις τη διετία 2014-2015 – Αισιοδοξία ότι οι συμφωνίες με την Τρόικα θα κλείσουν κανονικά, εκφράζουν κυβερνητικές πηγές

Η συνέχιση του προγράμματος κινητικότητας, η επιτάχυνση της αξιολόγησης των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου από όπου θα προέλθουν απολύσεις καθώς και το θέμα των περισσότερων από 10.000 προσλήψεων συζητήθηκαν στο κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημέρωσε τους συναδέλφους του υπουργούς (Στουρνάρα, Χατζηδάκη, Μιχελάκη) για την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επανατοποθέτηση των 2.800 δημοτικών αστυνομικών.

Καταρτίστηκε σχέδιο για το δεύτερο κύμα κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων που θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2014. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το δεύτερο κύμα της κινητικότητας θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Αναφορικά με τον ΕΟΠΥΥ θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών του το πρώτο 15ημερο του Δεκεμβρίου ενώ το κομμάτι που αφορά στους ΟΤΑ θα προέλθει από αναγκαστική και εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα.

Στο κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης επαναβεβαιώθηκε πως το επόμενο διαστημα θα αξιολογηθούν τα ΝΠΙΔ από όπου θα προέλθει ένα μεγάλο μέρος των 11.000 απολύσεων για το 2014.

Τέλος υπήρξε προγραμματισμός για προσλήψεις μέσα στο 2014 οι οποίες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα ξεπεράσουν τις 10.000. Οι προσλήψεις αυτές θα αφορούν στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα ΜΕΘ και κέντρα υγείας. Επίσης αναμένεται να γίνουν προσλήψεις στο χώρος της ασφάλειας και τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι επόμενες 5.000 προσλήψεις που έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση αναμένεται να γίνουν το 2015.

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που ακολούθησε τη συνεδρίαση του συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης δήλωναν την αισιοδοξία τους ότι οι συμφωνίες με την Τρόικα θα κλείσουν κανονικά.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Νοέμβριος, 2013, 9:40 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντησηΠροβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr