ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ »ΠΑΜΕ», ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΓΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Θ. ΓΟΥΣΙΑΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Έχει πλέον αποκαλυφθεί ότι το σύνολο των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων, που έχουν παρθεί μέχρι τώρα, ήταν προσχεδιασμένα. Είναι στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εδώ και 20 χρόνια. Με την εκδήλωση της κρίσης επιταχύνθηκαν. Δεν έχουν προσωρινό χαρακτήρα
Θ. ΓΟΥΣΙΑΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
και ικανοποιούν πάγιες αξιώσεις της οικονομικής ολιγαρχίας και τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της ΕΕ για περικοπές στους οργανισμούς, όπως Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Οργανισμό Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ). Οι περικοπές αυτές, που ήδη ξεκίνησαν με το πετσόκομμα των δελτίων κοινωνικού τουρισμού, θα δώσουν ένα ακόμη καίριο πλήγμα σε κατακτήσεις που έδιναν μια ανάσα και αποτελούσαν μια γραμμή άμυνας για μεγάλο αριθμό ανέργων, χαμηλόμισθων, αλλά και άλλων λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική. Π.χ. από το επίδομα ανεργίας, το χειμερινό βοήθημα, την επιδότηση ενοικίου, μέχρι τα δελτία κοινωνικού τουρισμού κλπ. Επιπλέον, η επιχειρούμενη συγχώνευση του ΟΑΕΔ με τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας, προωθείται για να μετατραπούν οι οργανισμοί αυτοί, ολοκληρωτικά σε υποχείριο στα χέρια της εργοδοσίας, με προγράμματα που, απ’ τη μια, θα επιδοτούν τους εργοδότες και, απ’ την άλλη, η ανεργία θα αυξάνεται, θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δε φτάνει, όμως, η συνεχής μείωση των παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας έχουμε και την ουσιαστική διακοπή λειτουργίας του παραρτήματος Καστοριάς, εδώ και καιρό, λόγω έλλειψης υπαλλήλων με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και άνεργοι δικαιούχοι του νομού μας να ταλαιπωρούνται περιμένοντας όρθιοι με τις ώρες στην ουρά για να διεκδικήσουν τις περιορισμένες πλέον παροχές του.

Πρόσφατα ζήσαμε και άλλο ένα θέατρο του παραλόγου. Η «Διοίκηση» του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς, ως «μεσάζων» του ΟΕΕ, είχε καλέσει τους εργαζόμενους την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010 να παραλάβουν τα δελτία αγοράς βιβλίων. Δεκάδες δικαιούχοι έσπευσαν στο Εργατικό Κέντρο για να προλάβουν ένα από τα μόνο 140.000 δελτία που διανέμονται φέτος, αξίας μόλις 16 ευρώ (ίδια με πέρσι) και προθεσμία να το εξαργυρώσουν ως 30 Οκτώβρη. Έφυγαν όμως άπρακτοι μετά από αναμονή ωρών, χωρίς να τους εξηγήσει ποτέ κανείς τον λόγο που δεν εξυπηρετήθηκαν. Αντ’ αυτού ο «Γραμματέας» του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς Θεόδωρος Γούσιας φώναζε στο διάδρομο του Εργατικού Κέντρου, ενώπιον δεκάδων δικαιούχων, ότι για όλη αυτή την κατάσταση και ταλαιπωρία του κόσμου ευθύνεται το ΠΑΜΕ!! Υπενθυμίζουμε στους εργαζόμενους της Καστοριάς ότι μέχρι και σήμερα Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής της Εργατικής Εστίας είναι ο Θ. Γούσιας ο οποίος έχει πρόσφατα διαγραφεί από το Σωματείο Γουνεργατών με ομόφωνη απόφαση για σοβαρά ζητήματα και δε θα έπρεπε να βρίσκεται σήμερα ούτε στη θέση του Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου αλλά ούτε σε καμία διορισμένη θέση από το Εργατικό Κέντρο όπως και αυτή στην Επιτροπή της Εργατικής Εστίας. Αντί το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς να πιέσει για πρόσληψη προσωπικού στο παράρτημα Καστοριάς του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, αντικαθιστά τους υπάλληλους του οργανισμού με το Θ. Γούσια και καταγγέλλει το ΠΑΜΕ που τους ξεμπροστιάζει στους εργαζόμενους! «Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι», λέει ο λαός μας. Και, φυσικά, η «Διοίκηση» του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς δεν προσπάθησε να «εξυπηρετήσει», ελλείψει προσωπικού του οργανισμού, τους εργαζόμενους. Προσπάθησε να δημιουργήσει πελατειακή σχέση με τους δικαιούχους, αρκετοί από τους οποίους πήγαιναν για τα δελτία κατόπιν προσυνεννόησης με μέλη της «Διοίκησης» του Εργατικού Κέντρου.

Η Γραμματεία Καστοριάς του ΠΑΜΕ καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς, τη ΓΣΕΕ και την πολιτική ηγεσία του Οργανισμού Εργατικής Εστίας – Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης – για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους δικαιούχους του οργανισμού με τη διακοπή λειτουργίας του παραρτήματος Καστοριάς και απαιτούμε:

 • Άμεση επαναλειτουργία του παραρτήματος Καστοριάς του Οργανισμού Εργατικής Εστίας με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

 • Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά. Δε θα επιτρέψουμε τη μείωση και αυτών ακόμη των πενιχρών επιδομάτων.

 • Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.

 • Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

 • Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.

 • Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος, για φτωχούς αγρότες, με παράλληλη κατάργηση κατασχέσεων κάθε μορφής ιδιοκτησίας (σπίτι, αγροτική εκμετάλλευση, κλπ.).

 • Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.

 • Κρατική αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

 • Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.

 • Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.

 • Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες.

 • Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

 • Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν.

 • Στα παραπάνω αιτήματα περιλαμβάνονται και όσοι εργάζονται περιστασιακά, εργαζόμενοι με μερική απασχόληση και όσοι ανήκουν σε αυτό που λέμε εκ περιτροπής εργασία, για το διάστημα που δεν εργάζονται, καθώς και αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες που έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ή το εισόδημά τους βρίσκεται σε εξευτελιστικό επίπεδο.

Γραμματεία Καστοριάς του ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Σεπτέμβριος, 2010, 8:01 μμ. στις Κατηγορίες ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr