Νέες ρυθμίσεις για οφειλές πολιτών σε ασφαλιστικά ταμεία…..

Νέα ρύθμιση για την τακτοποίηση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία εξετάζει το υπουργείο Εργασίας.  Σύμφωνα με το Mega, η ρύθμιση θα αφορά εκείνους που έχουν οφειλές έως 10.000 ευρώ και -κατά τις πληροφορίες- αυτή τη φορά δεν θα προβλέπονται ειδικές προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ρύθμιση θα αφορά περίπου 200.000 πολίτες με οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Νέα διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ή σε μειώσεις συντάξεων έδωσε την Κυριακή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, που από ορισμένα δημοσιεύματα του Τύπου ερμηνεύτηκε ως προτροπή για σαρωτικές αλλαγές για αύξηση των ηλικιακών ορίων και μείωση των συντάξεων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βρουτσης παραδέχεται ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας «δεν χτίστηκε πάνω σε υγιείς ασφαλιστικές βάσεις», αλλά «αντίθετα είχε μετατραπεί σε ένα ψηφιδωτό ανισοτήτων και εξαιρέσεων που αποτέλεσε πεδίο εκμετάλλευσης για χρόνια…»

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο υπουργός, «όλοι αναγνωρίζουν σήμερα ότι έχουμε κάνει και κάνουμε προσπάθειες που έχουν αποτέλεσμα καθώς το μετατρέπουμε σταδιακά σε ένα ενιαίο, απλό και δίκαιο σύστημα».

Τέλος, ο κ. Βρούτσης τονίζει πως η κυβέρνηση επιχειρεί για πρώτη φορά ένα «ολοκληρωμένο οργανωτικό νοικοκύρεμα με το οποίο εξοικονομούνται σημαντικότατοι πόροι που διασφαλίζουν και την ταμειακή του επάρκεια».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Δεκέμβριος, 2013, 9:14 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr