Κοινωφελής Εργασία: Προβλήματα με τις λίστες επιτυχόντων του ΟΑΕΔ

Σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας λόγω των ανακριβειών που παρουσιάζονται στις λίστες που έχει καταρτίσει ο ΟΑΕΔ με τους άνεργους που επιλέγησαν για να εργαστούν, όσο και με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί από τους υπόχρεους. Αποτέλεσμα αυτού είναι να εμφανίζεται μια κατάσταση κατά την οποία σε αρκετές περιπτώσεις οι εμφανιζόμενοι ως επιτυχόντες να απορρίπτονται και να κινείται διαδικασία για επιλογή από τους επιλαχόντες ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Τα προβλήματα αυτά εμφανίζονται σύμφωνα με καταγγελίες στην aftodioikisi.gr σε αρκετούς δήμους της Ελλάδας.  Χαρακτηριστικότερη είναι η περίπτωση του δήμου της Πάτρας που μέσα σε μία εβδομάδα  έλαβε από τον ΟΑΕΔ τρεις λίστες επιτυχόντων, όπου η δεύτερη ακύρωνε την πρώτη και η τρίτη τη δεύτερη!

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το δήμο Πάτρας,  ο ΟΑΕΔ δεν έκανε έλεγχο των δικαιολογητικών που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι. Ο έλεγχος έγινε από τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου και διαπιστώθηκε πως τα δικαιολογητικά τα οποία ένας αριθμός ενδιαφερομένων προσκόμισε δεν ανταποκρίνονταν με τα δικαιολογητικά που είχαν δηλωθεί στον ΟΑΕΔ με βάσει τα οποία καταρτίστηκαν οι λίστες.

Έτσι σήμερα από τους συνολικά 243 ανέργους που θα απασχολούνταν στο Δήμο Πατρέων με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις κι εργάζονται 153 άτομα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Δεκέμβριος, 2013, 9:58 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr