ΥΠΕΚΑ: Έκπτωση 70% στο ρεύμα για τα κοινωνικά συσσίτια, παντοπωλεία και φαρμακεία

Στην τελική ευθεία η θεσμοθέτηση του μέτρου.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τη συγκρότηση ομάδας που θα παρεμβαίνει για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε ασθενέστερα νοικοκυριά

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην παροχή έκπτωσης μέχρι και 70% στο ρεύμα σε όλες τις κοινωνικές δομές της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας των πολιτών που παρέχουν κοινωνικά συσσίτια, παντοπωλεία και φαρμακεία, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

Παράλληλα ο υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη προκειμένου να αποφασιστεί η δημιουργία ειδικών ομάδων δράσης σε τοπικό επίπεδο, που θα εντοπίζει και θα παρεμβαίνει για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιπτώσεις που χρήζουν βοήθειας, όπως αποφασίστηκε στην κυβερνητική σύσκεψη της Πέμπτης.

Στη συνάντηση εκτός του κ. Μανιάτη θα συμμετέχουν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της διοίκησης της ΔΕΗ.

«Απόφασή μας είναι να στηρίξουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά ώστε άμεσα να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότησή τους», δήλωσε ο κ. Μανιάτης και πρόσθεσε: «Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση δημιουργούμε ειδικές ομάδες δράσης ώστε με διαφάνεια και ανθρωπιά να δοθούν λύσεις».

Όπως  είπε, δεν παραγνωρίζονται  τα χρέη και τα κόστη προς τη ΔΕΗ, «όμως βάζουμε τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη της επιχείρησης».

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτοβουλία αφορά περιπτώσεις που δεν έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, είτε λόγω άγνοιας, είτε έλλειψης των απαιτούμενων κριτηρίων. Οι περιπτώσεις αυτές θεωρείται ότι μπορούν να εντοπιστούν άμεσα σε τοπικό επίπεδο και να αντιμετωπιστούν σε συνεργασία με τη ΔΕΗ. Στις τοπικές επιτροπές θα συμμετέχει ο επικεφαλής του γραφείου της ΔΕΗ, εκπρόσωπος του δήμου και της περιφέρειας

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Δεκέμβριος, 2013, 8:49 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr