ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΟΕΕ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ-Γράφει: ο Λεωνίδας Πουλιόπουλος, Οικονομολόγος

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι Οικονομολόγοι όλων των επαγγελμάτων, μέλη και μη μέλη του ΟΕΕ. Φθάσαμε στην τελική ευθεία του «Μαραθωνίου» των εκλογών, όπου συμμετέχει για πρώτη φορά η ΕΣΚΟ (Ενωτική Συντονιστική Κίνηση Οικονομολόγων) ως συνδυασμός όχι τύποις, αλλά ουσίας ανεξάρτητος. Όλοι μας στην ζωή τρέχουμε έναν μαραθώνιο, ο οποίος για τον καθένα είναι μοναδικός, όπως είναι μοναδικά και ειδικά τα προβλήματα του κάθε συναδέλφου που συναντά στο επάγγελμα που ασκεί. Εμείς κάναμε την δική μας υπέρβαση, τολμήσαμε, αναλάβαμε τις ευθύνες μας και αγωνισθήκαμε στον «Μαραθώνιο» των εκλογών. Τώρα είναι δική σας ευθύνη να προσέλθετε στην κάλπη και να ψηφίσετε όποιον θέλετε. Αρκεί να έρθετε και να ψηφίσετε. Η αποχή και ο ωχαδερφισμός δεν βοηθά του αφανείς ήρωες, τους σεμνούς και ταπεινούς αγωνιστές, αλλά τους εμπλεκόμενους και διαπλεκόμενους, τους θρασείς και τα λαμόγια που πάντα βρίσκουν τρόπους να επιβιώνουν, διότι έχουν την ικανότητα να επιμένουν και να αγωνίζονται για την ανεπάρκειά τους. Το δικό σου συμφέρον αγαπητέ/η συνάδελφε/η είναι να επιλέξεις εκπροσώπους που θα αγωνισθούν και θα τρέξουν για τα δικά σου και δικά μας προβλήματα της καθημερινότητας, που τα γνωρίζουμε όλοι αλλά κάνουμε τόσο λίγα για να τα λύσουμε.

Το γράψαμε και σε προηγούμενα άρθρα μας ότι το ΟΕΕ έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, παρέμβασης, υποστήριξης και βοήθειας τόσο προς όφελος των συναδέλφων, όσο και όλης της Ελληνικής Κοινωνίας. Το ζητούμενο είναι όμως ποιοι θα τα κάνουν αυτά; Οι δοκιμασμένοι και ανεπαρκείς; Ή αυτοί που μέχρι τώρα καρτερούσαν υπομονετικά αλλά η ανοχή και υπομονή τους εξαντλήθηκε και αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα συμφέροντα του κλάδου μας με μια όντως ανεξάρτητη υποψηφιότητα;

Αγαπητοί/ες, συνάδελφοι, ας σηκωθούμε να πάμε στις κάλπες, με όπλο την ελπίδα και την πίστη για μια ένα άλλο ΟΕΕ, μια άλλη Ελλάδα, που θα αγωνίζεται πρώτα για το ΕΜΕΙΣ και μετά για το ΕΓΩ. ΔΙΟΤΙ ο πολίτης ανήκει πρώτα στην πόλη, δηλαδή στην κοινωνία και μετά στον εαυτό του, διακήρυτταν οι αρχαίοι μας φιλόσοφοι. Εάν δεν ευημερήσει το όλον δεν θα ευημερήσει και το μέρος.

Εμείς ως Ε.Σ.Κ.Ο. πιστεύουμε ότι κάναμε ένα μεγάλο βήμα προς την Yυπευθυνότητα και την Kοινωνική Eυθύνη. Τολμήσαμε με την υποψηφιότητά μας να σπάσουμε το κατεστημένο, τώρα είναι η σειρά σας αγαπητοί/ες συνάδελφοι να κάνετε και εσείς την δική σας υπέρβαση. Να στηρίξετε αυτούς που τολμούν, που δεν υπόσχονται όσα δεν μπορούν ή θέλουν να κάνουν, που προτάσσουν πρώτα το ΕΜΕΙΣ και μετά το ΕΓΩ, που δεν έχουν ως επάγγελμα τον συνδικαλισμό, που γνωρίζουν την βιοπάλη και τα προβλήματα του ΛΟΓΙΣΤΗ, του ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ, του ΜΕΛΕΤΗΤΗ, του ΕΦΟΡΙΑΚΟΥ, του ΑΣΦΑΛΙΣΤΗ, του ελεύθερου επαγγελματία, του δημοσίου υπάλληλου και όλων των άλλων Οικονομολόγων που ασκούν οποιοδήποτε επάγγελμα.

Εμείς δεν ήρθαμε για να φύγουμε, αλλά ούτε και για να γίνουμε μόνιμοι «εργατοπατέρες». Εμείς θα είμαστε εδώ κοντά σας και μετά τις εκλογές, γιατί πιστεύουμε ότι ένας αγώνας που γίνεται με πίστη και αξιοπρέπεια δικαιώνεται. Πιστεύουμε ότι αξίζει να αγωνίζεται κανείς για το μέλλον αυτού του τόπου, της νέας γενιάς και όλων αυτών των ανθρώπων που βρίσκονται στο παρασκήνιο και περιμένουν υπομονετικά πριν «ξεσπαθώσουν». Διότι η υπομονή έχει και όρια της και όταν σου τα πάρουν όλα, τότε δεν υπολογίζεις τι είχες αλλά τι σου απέμεινε και τραβάς προς την δόξα να απελευθερωθείς από τα δεσμά.

Τελειώνοντας το σύντομο αυτό άρθρο, απευθυνόμενος σε όλους του συναδέλφους με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα και σεμνότητα, τους διαβεβαιώνουμε ότι, ο συνδυασμός μας έχει όραμα, στρατηγικό στόχο και την τακτική να δημιουργήσει ένα ΝΕΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ που θα λύνει τα προβλήματα της κοινωνίας και των συναδέλφων, θα παρεμβαίνει στα κοινωνικά και οικονομικά δρώμενα της χώρας, θα είναι Κοινωνικά Υπεύθυνο και Ευαίσθητο και θα αποκτήσει την θέση και το ρόλο που του αρμόζει σε μια Ελληνική Κοινωνία, που έχει υπερβεί τα εσκαμμένα και βρίσκεται επί ξυρού ακμής.

ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ και μη ξεχνάτε ότι οΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ.

1 Ο Λεωνίδας Πουλιόπουλος είναι καθηγητής εφ. στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Διετέλεσε για πολλά χρόνια Γεν. Δ/ντής και προϊστάμενος λογιστηρίου σε ΑΕ, δούλεψε ως υπεύθυνος του διπλογραφικού σε Δήμο του Νομού Καστοριάς, είναι υποψήφιος για τη ΣτΑ του ΟΕΕ και υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Δεκέμβριος, 2013, 5:10 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr