Με καθυστέρηση ημερών η ΕΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό στο 2ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού

Δ.Τ – Ως εκπαιδευτική κοινότητα της Π.Ε. Καστοριάς λαμβάνοντας αφορμή από το περιστατικό που συνέβη ανάμεσα σε μαθητές του 2ου Γυμνασίου Άργους Ορεστικού θέλουμε να εκφράσουμε τα εξής:

  • δυστυχώς δεν μας εκπλήσσουν τέτοιου είδους περιστατικά μεταξύ των μαθητών, τα οποία μάς προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό. Για τον λόγο αυτό είμαστε σε διαρκή εγρήγορση, ώστε κάθε φορά αυτά να αντιμετωπίζονται άμεσα και με έντονο το αίσθημα της παιδαγωγικής ευθύνης. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να αναγνωρίζουμε τις τεράστιες ευθύνες όλων εκείνων που υποβαθμίζουν ακάθεκτοι τόσο το δημόσιο σχολείο, και συνεπώς τον ρόλο του ως βαθμίδα κοινωνικοποίησης, όσο και την ίδια τη ζωή των μαθητών και των οικογενειών τους. Η αυξανόμενη βία της ανεργίας, της ανέχειας, της κυβερνητικής αναλγησίας, του άδηλου μέλλοντος των νέων παιδιών υποθάλπει συνθήκες ακοινωνησίας και ενστικτώδους ατομικισμού. Τα χαρακτηριστικά αυτά νομοτελειακά διέπουν και την κοινωνία του σχολείου και κάθε υποτιθέμενη έκπληξη μόνον υποκρισία αποκαλύπτει.

  • όταν στα παραπάνω προστίθεται η δημοσιογραφία που κινείται μακράν της δεοντολογικής ευπρέπειας και συνέπειας, τότε τα πράγματα χειροτερεύουν. Θεωρούμε ότι κάποιοι δημοσιολογούντες αντί να συμπαραστέκονται και να αναδεικνύουν τον πολύμορφο αγώνα των βαλλόμενων εκπαιδευτικών, ώστε να αντιμετωπίζονται κατά δύναμιν οι πολύπτυχες συνέπειες της άδικης κρίσης, επιλέγουν τη φρενίτιδα μιας πληροφόρησης εντυπώσεων και μόνο. Φαίνεται πια να μην ενδιαφέρει η διασταύρωση των πηγών και η αντικειμενικότητα αλλά αποκλειστικά η προώθηση μιας ανεξέλεγκτης σκανδαλοθηρίας. Η απρέπεια δε ολοκληρώνεται και από υποδείξεις ηθικού σωφρονισμού προς τους μάχιμους εκπαιδευτικούς, που ασκούν επάξια το λειτούργημά τους υπό τις αντιξοότερες συνθήκες των τελευταίων δεκαετιών.

  • μοναδικό μας όραμα και ανταμοιβή είναι το σχολείο που αποτελεί μικρή όαση αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αλληλοκατανόησης. Στον πόθο μας αυτόν, που είναι αγώνας καθημερινός, θέλουμε την κοινωνία συμπαραστάτη και αρωγό και όχι παθητικό καθοδηγούμενο ιδιοτελών καταστροφολόγων.

 Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καστοριάς

 Alphafm.gr:

Σε ότι έχει να κάνει με την κριτική που ασκούν τα μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ, και αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος μάλιστα της ανακοίνωσης στους δημοσιογράφους, εμείς λέμε, καλώς γίνεται και γενικά καλά κάνετε…. Θέλουμε την κριτική αλλά και την αξιολόγηση φυσικά που έρχεται δυναμικά στον χώρο της εκπαίδευσης, ξέρουμε ότι δεν αρέσει σε πολλούς ( η αξιολόγηση) αλλά θα μάθουμε να ζούμε με αυτήν αλλά και χωρίς την ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ φυσικά σε 1,2 χρόνια.

Αλλάζουν πολλά….Απλά το θυμίζουμε και πάλι:

Αυτές είναι οι αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών ώστε να εκλείψουν τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας

πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/83544

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Δεκέμβριος, 2013, 6:09 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr