Νέο μεγάλο πρόγραμμα για εργασία σε επιχειρήσεις από το Υπουργείο Εργασίας – Θα απασχοληθούν 75.000 άτομα

Το πρόγραμμα θα βγει μέσα στο 2014.Εργασία με τετράμηνη απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα και με συνολική αμοιβή, για το διάστημα αυτό 3.700 ευρώ, θα προσφέρει ο νέος κύκλος του προγράμματος Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών .

Τετράμηνη ανάσα σε 75.000 νέους ανέργους με συνολική αμοιβή 3.700 ευρώ αναμένεται να δώσει πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις, που θα τρέξει από το 2014.

Οι δικαιούχοι θα αποκτήσουν την επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας, η οποία προβλέπει κατάρτιση, πρακτική άσκηση και εργασία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Το νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014, ενώ οι όροι του θα είναι αντίστοιχοι με το πρόγραμμα που έχει ήδη «τρέξει» μέσα στο 2013.

Πρόκειται για ένα από τα προγράμματα που έχουν ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζονται σε χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβαν τον περασμένο Ιούνιο οι ευρωπαίοι ηγέτες να καταπολεμήσουν την ανεργία των νέων, εκταμιεύοντας 6 δις ευρώ από τις αρχές του 2014.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο της δράσης θα αποτελεί η παροχή σε 75.000 άνεργους νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (σε οριζόντια και εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με τη θέση πρακτικής άσκησης που θα τοποθετηθεί ο ωφελούμενος) οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας και θα υποστηρίζεται από τον επόπτη πρακτικής που θα ορίσει ο πάροχος κατάρτισης.
  • Υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης που παρέχονται στον ωφελούμενο από τον πάροχο κατάρτισης πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης και αφορούν:

α) στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών / δεξιοτήτων των καταρτιζομένων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων,

β) στη τοποθέτηση, παρακολούθηση και εποπτεία του ωφελουμένου από τον πάροχο κατάρτισης στην επιχείρηση πρακτικής άσκησης, μέσω του επόπτη Πρακτικής και

γ) σε επιπρόσθετες υπηρεσίες για την μετατροπή της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου σε σύμβαση εργασίας και την τοποθέτηση του στην επιχείρηση πρακτικής. Επιχορήγηση της επιχείρησης που προβαίνει στην πρόσληψη του ωφελουμένου αμέσως μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης, η οποία θα αποτελέσει αντικείμενο άλλης πρόσκλησης.

Όλες οι ανωτέρω υπηρεσίες θα παρασχεθούν μέσω επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης. Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από παρόχους κατάρτισης.

Τα κονδύλια που πρόκειται να διατεθούν για τον σκοπό αυτόν εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 500 εκ. ευρώ μέχρι και το τέλος του επόμενου έτους .

Ήδη 35.000 νέοι άνεργοι ηλικίας έως  29 ετών έχουν εδώ και λίγους μήνες την δυνατότητα να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με την αγορά εργασίας μέσα από κατάρτιση σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και εν συνεχεία τετράμηνη πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις της επιλογής τους, παίρνοντας για το διάστημα αυτό 2.750 ευρώ ο καθένας.

Τα Νέα

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Δεκέμβριος, 2013, 10:45 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr