Θέρμανση και ρεύμα για όλα τα νοικοκυριά: Οι τέσσερις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Η πλήρης πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει:

1. Να δοθεί εντολή στη ΔΕΗ να επανασυνδέσει το ρεύμα σε όλους τους φτωχούς οικιακούς καταναλωτές που λόγω αδυναμίας πληρωμής δεν έχουν ρεύμα.

2. Να δοθεί δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα 300 Kwh τον μήνα ή 3.600 Kwh τον χρόνο σε όλους όσοι είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Κόστος μέτρου: 470.000 Χ 3.600 Kwh X 0,09 = 152 εκατ. ευρώ.

3. Να διακοπεί η επιδότηση των 400 εκατ. ευρώ τον χρόνο προς τους ιδιώτες μεγαλοπαραγωγούς ρεύματος, ώστε να καλυφθούν δωρεάν όλα τα φτωχά νοικοκυριά, μέτρο που επιτρέπει και η ΕΕ.

4. Να μειωθεί ο Ενιαίος Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, ώστε ο καταναλωτής να το αγοράζει στα 90 λεπτά ανά λίτρο.

—————————————————-

Δωρεάν ρεύμα 3.600 KW τον χρόνο σε όλους τους φτωχούς

Τεκμηριωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος κατέθεσαν οι υπεύθυνοι του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου καλώντας την κυβέρνηση να αφήσει τις επικοινωνιακές φωτοβολίδες οι οποίες δεν λύνουν το πρόβλημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει:

* Να δοθεί εντολή σήμερα να επανασυνδέσει η ΔΕΗ το ρεύμα σε όλους τους φτωχούς οικιακούς καταναλωτές που λόγω αδυναμίας πληρωμής δεν έχουν ρεύμα.

* Να δοθεί σε όλους όσοι είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, σε όλους όσοι είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα 300 KWH τον μήνα ή 3.600 KWH τον χρόνο (είναι η ποσότητα που απαιτείται για να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες της μια οικογένεια). Το κόστος αυτό είναι: 470.000 x 3.600 KWH x 0,09 ευρώ = 152.000.000 ευρώ περίπου. Η κυβέρνηση αρνείται αυτό το μέτρο.

Δίνει όμως 400.000.000 ευρώ περίπου επιδότηση τον χρόνο στους 5 ιδιώτες που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα από φυσικό αέριο (Μυτιληναίο, Λάτση, Βαρδινογιάννη, Κοπελούζο και Περιστέρη).

Άρα, αν διακοπεί η επιδότηση αυτή των 400.000.000 ευρώ τον χρόνο στους ιδιώτες μεγαλοπαραγωγούς ρεύματος, το Δημόσιο μπορεί να δώσει και δωρεάν ρεύμα σε όλους τους φτωχούς. Καθώς και χαμηλότερη τιμή στη χαλυβουργία και την ενεργοβόρο βιομηχανία της χώρας, χωρίς να επιβαρύνεται η ΔΕΗ».

Ακόμη και ο θεματοφύλακας του νεοφιλελευθερισμού, επίτροπος Χ. Αλμούνια, θέτει θέμα για την επιδότηση μέσω των Αποδεικτικών Διαθεσιμότητας Ισχύος λέγοντας: «Κάποιες χώρες σχεδιάζουν την εισαγωγή πληρωμών ισχύος ώστε να ενθαρρύνουν τους παραγωγούς για την κατασκευή νέας ισχύος ή για να αποτρέψουν το κλείσιμο άλλων. Η Ε.Ε. εξετάζει αυτές οι πληρωμές να ενταχθούν στους κανόνες κρατικών ενισχύσεων, ώστε να αποφευχθεί ότι οι μηχανισμοί αυτοί ευνοούν την εθνική παραγωγή». Δηλαδή λέει ότι δεν πρέπει να επιδοτούνται οι διαθεσιμότητες ισχύος ενέργειας σε κράτη που δεν έχουν έλλειψη ισχύος.

«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία πλέον δικαιολογία», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

* Πρέπει να καταργηθούν σήμερα όλες οι επιδοτήσεις στους ιδιώτες μεγαλοπαραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος από φυσικό αέριο (Μηχανισμός Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους και Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος).

* Όλοι οι φτωχοί δωρεάν ρεύμα 3.600 KWH τον χρόνο. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.

* Κανένα νοικοκυριό χωρίς θέρμανση. Δεχτείτε την πρότασή μας αλλά και όλης της κοινωνίας: Κάντε δεκτή την πρόταση για μείωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης ώστε να το αγοράζει ο καταναλωτής περίπου στα 90 λεπτά ανά λίτρο».

left.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Δεκέμβριος, 2013, 11:13 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr