Εξπρές κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο

Σε κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων, χωρίς καμία προειδοποίηση των φορολογουμένων, θα μπορεί να προχωρά η εφορία για οφειλές προς το Δημόσιο. Η κατάσχεση καταθέσεων θα μπορεί να γίνει πριν τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής των χρεών εάν κρίνεται ότι υπάρχει κίνδυνος μη εξόφλησης. Παράλληλα, θα κατάσχονται χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα από τραπεζικές θυρίδες σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής άνω των 150.000 ευρώ και μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων άνω των 300.000 ευρώ.

Οι φορολογικές αρχές θα μπορούν να επιβάλουν συντηρητική κατάσχεση όχι μόνο των καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και των χρημάτων και πολύτιμων αντικειμένων που υπάρχουν στις τραπεζικές θυρίδες φορολογουμένων ή επιχειρήσεων, όταν διαπιστώνεται φοροδιαφυγή πάνω από 150.000 ευρώ ή μη έκδοση φορολογικών στοιχείων άνω των 300.000 ευρώ.
Τα νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, περιλαμβάνονται σε διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.
Διάταξη του νομοσχεδίου προβλέπει την κατάσχεση καταθέσεων των οφειλετών ακόμη και πριν τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής των οφειλών τους στην περίπτωση που η εφορία κρίνει ότι υπάρχει κίνδυνος μη εξόφλησής τους.
Για το υπουργείο η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας.
Ήδη τέθηκε σε λειτουργία και το σύστημα ηλεκτρονικών κατασχέσεων, βάσει του οποίου οι τράπεζες υποχρεούνται εντός 10 ημερών να κατάσχουν και να αποστέλλουν στο υπουργείο Οικονομικών το ποσό της κατάσχεσης οφειλετών του δημοσίου, ύστερα από σχετικό αίτημα των ΔΟΥ.
Στόχος των νέων ρυθμίσεων είναι να καταστεί αποτελεσματικότερη η πολιτική είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που ανέρχονται συνολικά σε 62 δισ. ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι τα 15 δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να εισπραχθούν.
Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Δεκέμβριος, 2013, 10:33 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr