Η Αντωνίου για τις νέες ρυθμίσεις σε μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ζώων

Μετά τη συνάντηση που είχε η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Χαρακόπουλο στις 17/10/2013, παρουσία εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων με θέμα την παράταση του χρονικού διαστήματος μεταξύ προέγκρισης και άδειας εγκατάστασης μιας μονάδας εκτροφής γουνοφόρων ζώων και την κατάργηση των τριάντα (30) ημερών για την έγκριση της τελικής άδειας λειτουργίας, ο κύριος Μ. Χαρακόπουλος πρόεβει σε τροποποίηση της ΚΥΑ που αποσκοπεί στην προσαρμογή των διαδικασιών αδειοδότησης των εκτροφών γουνοφόρων ζώων στις πραγματικές ανάγκες της παραγωγής και του εμπορίου, προκειμένου να διεξάγεται απρόσκοπτα η οικονομική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, με την τροποποιημένη ΚΥΑ:

  1. Δίνεται η δυνατότητα παράτασης της προσωρινής άδειας εγκατάστασης εκτροφής γουνοφόρων ζώων στους εννέα (9) μήνες (από τρεις (3) έως σήμερα).

  2. Οι παραγωγοί μπορούν να εγκαθιστούν εντός της κτηνοτροφικής τους εγκατάστασης το ζωικό κεφάλαιο πριν την έκδοση της άδειας εγκατάστασης και εφόσον είναι σε ισχύ η προσωρινή άδεια.

Η ΚΥΑ προωθήθηκε για υπογραφή στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη και στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη.

Μετά την εξέλιξη αυτή η κ. Αντωνίου δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση με την άμεση ανταπόκριση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Χαρακόπουλου, στηρίζει στην πράξη την ελληνική γουνοποιία, έναν από τους πλέον εξωστρεφείς κλάδους της πρωτογενούς μας παραγωγής. Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των γουνοπαραγωγών απλοποιεί τη διαδικασία αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων εκτροφής γουνοφόρων ζώων. Θέλοντας οι παραγωγοί να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους, να φτιάξουν σωστές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, χωρίς το άγχος στενών χρονοδιαγραμμάτων που δεν εξυπηρετούν ούτε την ποιοτική παραγωγή ούτε την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Δεκέμβριος, 2013, 7:35 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr