Σε ισχύ έως τη Δευτέρα το πρωί το «απαγορευτικό τζακιών»

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εμφάνιση αιθαλομίχλης.

Νέα ανακοίνωση από το ΥΠΕΚΑ κάνει έκκληση για περιορισμό της χρήσης τους – Υπενθυμίζει τη μηδενική χρέωση για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ για τις ημέρες με αυξημένη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων

Τον περιορισμό, κατά το δυνατό, της άσκοπης χρήσης τζακιών, από το Σάββατο το βράδυ μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί συνιστούν στους πολίτες με κοινή ανακοίνωσή τους το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Σε νέα σημερινή ανακοίνωσή του το ΥΠΕΚΑ επαναλαμβάνει την έκκληση προς τους πολίτες για τη θετική τους ανταπόκριση στις συστάσεις που ανακοινώθηκαν (για περιορισμό στη χρήση τζακιών) προκειμένου να συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων.
Υπενθυμίζεται ότι για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου θα υπάρχει μηδενική χρέωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για το διπλάσιο αριθμό ημερών που υπάρχει αύξηση συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων άνω των 150μg/m3. Το κόστος που προκύπτει από την κατανάλωση της ενέργειας, τονίζει το ΥΠΕΚΑ, θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

«Παρακαλούμε θερμά τους πολίτες για τη θετική τους ανταπόκριση στις συστάσεις που ανακοινώθηκαν. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων» ανφέρεται στη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως υπογραμμίζεται στη χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, «με τον τρόπο αυτό οι πολίτες συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων».

Η καύση ξύλου για θέρμανση έχει μπει στο στόχαστρο της πολιτείας, ως κύρια αιτία για τα πυκνά περιστατικά υψηλής συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Το νέο αποπνικτικό φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης εξαπλώνεται η ενεργειακή φτώχεια και η αδυναμία της μεγάλης πλειονότητας των ελληνικών νοικοκυριών να χρησιμοποιούν για θέρμανση το ακριβό πετρέλαιο.

Μάλιστα, όπως είχε γίνει γνωστό τον Νοέμβριο, το υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει να επιβάλει απαγορευτικό στα ελληνικά νοικοκυριά να καίνε τζάκια και ξυλόσομπες, ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα, όπου θα σημειώνονται επεισόδια ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με υψηλές τιμές συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων.

Η νέα ρύθμιση που προωθείται -πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας- περιλαμβάνεται σε πακέτο μέτρων που ετοίμασε το υπουργείο Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Δεκέμβριος, 2013, 9:55 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr