Οι ποινικές διώξεις σε βάρος δημοσίων υπαλλήλων θα γνωστοποιούνται στις υπηρεσίες που εργάζονται

Την παραγγελία αυτή έδωσε με εγκύκλιο του προς όλες της Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών, καθώς και στους ανακριτές  της χώρας  ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος

Οι Εισαγγελίες της χώρας αμέσως μόλις ασκούνται ποινικές διώξεις κατά δημοσίων  και δημοτικών υπαλλήλων, υπαλλήλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ), στρατιωτικών, αστυνομικών, κ.λπ., θα πρέπει να γνωστοποιούν τη δίωξη στις υπηρεσίες που εργάζονται.

Την παραγγελία αυτή έδωσε με εγκύκλιο του προς όλες της Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών, καθώς και στους ανακριτές  της χώρας  ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Ακόμη, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει στην εγκύκλιο του ότι παράλληλα με την γνωστοποίηση της ποινικής δίωξης κατά των δημοσίων, κ.λπ. υπαλλήλων στις υπηρεσίες που απασχολούνται, θα πρέπει «αμελλητί» οι διώξεις αυτές να γνωστοποιούνται στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Ε.Δ.Δ.) και στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.).

Ακόμη, σημειώνει ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος  ότι είναι «αυτονόητο αν η δίωξη, κ.λπ.  αφορά δικαστικούς λειτουργούς και γραμματείς δικαστηρίων, η δίωξη θα γνωστοποιείται στο υπουργείο Δικαιοσύνης».

Τέλος, αφορμή για την εγκύκλιο αυτή, όπως επισημαίνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, απετέλεσε η διαπίστωση ότι σε πολλές περιπτώσεις, παρά τις νομοθετικές προβλέψεις, δεν γίνεται από τις Εισαγγελίες η γνωστοποίηση των ποινικών διώξεων σε βάρος δημοσίων κ.λπ., υπαλλήλων στις υπηρεσίες που εργάζονται, αλλά ακόμη και στις περιπτώσεις που γίνονται (γνωστοποίσεις) δεν κοινοποιούνται στον  Γ.Ε.Δ.Δ. και στο Σ.Ε.Ε.Δ.Δ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Δεκέμβριος, 2013, 10:19 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr