ΕΕ: Για πρώτη φορά κανόνες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Τα περισσότερα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα διανέμονται στην αγορά ως καταναλωτικά προϊόντα, χωρίς να παραπέμπουν σε κάποιο είδος ιατρικής συσκευής

Σε συμφωνία για ένα νέο αυστηρότερο νομικό πλαίσιο κατά του καπνίσματος, κατέληξαν οι διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ για πρώτη φορά, υπάρχει πρόβλεψη και για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Οι κανονισμοί προβλέπουν την προσθήκη μεγαλύτερων προειδοποιήσεων στα τσιγάρα των πακέτων, με  την Ε.Ε. να αποβλέπει στην εξασφάλιση μιας υγιούς κοινωνίας, μέσω της καταπολέμησης του καπνίσματος.

Σύμφωνα και με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η συμφωνία γνώριζε εμπόδια μετά από μία διαμάχη που είχε ξεσπάσει μεταξύ των κυβερνήσεων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την υιοθέτηση κανονισμών και για την αγορά ηλεκτρονικών τσιγάρων που εκτιμάται, από πολλούς αναλυτές, πως στην επόμενη δεκαετία θα επισκιάσει σημαντικά την αγορά καπνικών.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσθηκε πως τα περισσότερα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα διανέμονται στην αγορά ως καταναλωτικά προϊόντα, χωρίς να παραπέμπουν, σε μεγάλο βαθμό, σε κάποιο είδος ιατρικής συσκευής.

Ακόμη, από το 2016, οπότε και αναμένεται να αλλάξει η νομοθεσία, τα διάφορα καπνικά είδη που κυκλοφορούν στην αγορά θα πρέπει να συνοδεύονται από εικόνες και προειδοποιητικά μηνύματα για την υγεία που θα καλύπτουν το 65% του μπροστινού μέρους των πακέτων.

Εκτός των άλλων, με τις νέες ρυθμίσεις απαγορεύεται η κυκλοφορία καπνικών προϊόντων με διάφορα αρώματα και γεύσεις (φρούτων ή βανίλιας).

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Δεκέμβριος, 2013, 8:00 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “ΕΕ: Για πρώτη φορά κανόνες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο”

  1. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πιο ασφαλές για την υγεία σε σχέση με το παραδοσιακό τσιγάρο. Σε καμία περίπτωση όμως δε μπορεί να θεωρηθεί ιατρική συσκευή…

  2. Όλες οι ενστάσεις σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχουν να κάνουν με την νικοτίνη και την ασφάλεια χρήσης της. Δοκιμάστε τα επώνυμα και ευρωπαϊκά προϊόντα Esmoke ΧΩΡΙΣ νικοτίνη για απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά.

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr