Πληρώνουν τους φόρους αντί για ενοίκιο

Η Λένα δεν πληρώνει ενοίκιο κι ας μένει σε ενοικιασμένο σπίτι. Πληρώνει όμως, το χαράτσι της ΔΕΗ και ας μην έχει ούτε ένα κεραμίδι στην ιδιοκτησία της. Όσο για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού της, τον κ. Κώστα, εκείνος μπορεί να μην εισπράττει ούτε δεκάρα ενοίκιο, αλλά τουλάχιστον δεν πληρώνει κοινόχρηστα, χαράτσι και ηλεκτρικό –και προς το παρόν αυτό τον κάνει χαρούμενο.

Είναι το παράλογο σύμπαν της κρίσης: Οι ιδιοκτήτες δεν βρίσκουν ενοικιαστή, οι ενοικιαστές δεν βρίσκουν χαμηλό ενοίκιο, αλλά η ζωή βρίσκει λύσεις και έτσι στην Αθήνα όλο και πληθαίνουν τα διαμερίσματα που νοικιάζονται για μηδέν ευρώ.

Καθώς η νομική υπόσταση της μίσθωσης παραμένει θολή, αφού το κράτος παραμονεύει να εισπράξει τον φόρο του επί του ανύπαρκτου ενοικίου, η συμφωνία συνήθως γίνεται «στο μιλητό», όπως λέει και ο Τάκης, ο οποίος από τον Αύγουστο μένει σε ένα δωρεάν δυάρι στην Ιπποκράτους.

Ο ιδιοκτήτης του, εξηγεί ο ίδιος, είχε το σπίτι ξενοίκιαστο για δύο χρόνια. «Και κάπου εκεί, μπήκα εγώ στο κάδρο. Τώρα μου έρχεται περίπου 100 ευρώ τον μήνα», σημειώνει. «Κάθε δύο μήνες έχω το ΕΕΤΗΔΕ που πάνω-κάτω είναι 90 ευρώ. Αυτόν τον μήνα, θα έχουμε και πετρέλαιο –οπότε θα πληρώσω παραπάνω. Αλλά στα 300 ευρώ που έδινα για νοίκι προηγουμένως, σίγουρα δεν θα φτάσω».Καθημερινή

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Δεκέμβριος, 2013, 10:26 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr