Τα Ειρηνοδικεία «κουρεύουν» δάνεια

Νέες ευνοϊκές αποφάσεις υπέρ δανειοληπτών.

Ολική διαγραφή χρέους 102.000 για νεαρή αγρότισσα στον Πόρο – «Κούρεμα» 44,5% για χρέος 135.000 ευρώ συνταξιούχου στρατιωτικού στη Λάρισα

Άλλες δύο ευνοϊκές αποφάσεις για το «κούρεμα» δανείων έλαβαν ειρηνοδικεία στον Πόρο και τη Λάρισα στα οποία προσέφυγαν δανειολήπτες ζητώντας την υπαγωγή τους στο γνωστό και ως «νόμο Κατσέλη».

Στη μια από τις δύο περιπτώσεις, δε, η ειρηνοδίκης Πόρου αποφάσισε την ολική διαγραφή χρέους ύψους 102.000 ευρώ αποδίδοντας στο σκεπτικό της «συνυπαιτιότητα των τραπεζικών ιδρυμάτων στην υπερχρέωση της, εφόσον τα εισοδήματά της δεν δικαιολογούσαν την παροχή-χορήγηση δανείων τέτοιου ύψους».

Η δεύτερη απόφαση αφορά έναν συνταξιούχο στρατιωτικό στη Λάρισα με τον δικαστή να αποφασίζει «κούρεμα» κατά 44,5% οφειλών ύψους 135.000 ευρώ.

Ειδικότερα στο Ειρηνοδικείο Πόρου προσέφυγε μια 34χρονη αγρότισσα με μοναδικό εισόδημα την καλλιέργεια ενός χωραφιού στην Καλλονή Τροιζηνίας και δύο δάνεια σε τράπεζες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κϊνησης Πάτρας στην οποία προσέφυγε η δανειολήπτρια ζητώντας βοήθεια, η 34χρονη προσπάθησε να έρθει σε συμβιβασμό με τις τράπεζες αλλά συνάντησε την «αρνητική και άτεγκτη στάση τους».

Με το σκεπτικό λοιπόν ότι υπάρχει χαώδης δυσαναλογία μεταξύ της οφειλής και των εισοδημάτων της δανειολήπτριας και της μόνιμης αδυναμίας αυτής να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις της , το δικαστήριο έκρινε (Ειρ. Καλαυρίας 67/2013) ότι οι οφειλές της αιτούσας προς τις πιστώτριες τράπεζες πρέπει να διαγραφούν οριστικά με τον ορισμό μηδενικών καταβολών (άρθρο 8, παρ. 5 του Ν. 3869/2010).

Στην περίπτωση του συνταξιούχου στρατιωτικού, ο οποίος διέθετε διαθέσιμο μηνιαίο εισόδημα 1.072 ευρώ, οι οφειλές ήταν ύψους 135.072,58 ευρώ σε δύο τράπεζες. Έτσι το δικαστήριο έκρινε ότι αφενός «δεν πρέπει να διαταχθεί η εκποίηση του αυτοκινήτου του, διότι είναι μικρής αξίας και χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις αυτού και της οικογένειάς του», και ότι αφετέρου ο συνταξιούχος θα καταβάλει στην εθνική τράπεζα το ποσό των 455,11 ευρώ επί 48 μήνες και στο νέο ταχυδρομικό ταμιευτήριο το ποσό των 44,89 ευρώ επί 48 μήνες.

Παράλληλα το δικαστήριο αποφάσισε την εξαίρεση από την εκποίηση το ½ εξ αδιαιρέτου μίας οικίας που είναι η κύρια κατοικία του και επιβάλει την υποχρέωση να καταβάλλει προς την εθνική τράπεζα το ποσό των 354,17 ευρώ επί 144 μήνες.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Δεκέμβριος, 2013, 8:21 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr