Στουρνάρας: Πάρτε το επίδομα θέρμανσης, για να μειωθεί η αιθαλομίχλη

Τι ανακοινώθηκε μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Εξήγησε ότι υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα 200 εκατ. ευρώ από το κονδύλι και κάλεσε τους δικαιούχους να τα χρησιμοποιήσουν – Μανιάτης: Και προληπτικά το δωρεάν ρεύμα στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, όταν ο καιρός ευνοεί την αιθαλομίλχη – Άδωνις: Όσοι ζητούν μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, ευνοούν τους λαθρεμπόρους πετρελαίου

Συνέντευξη Τύπου για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης παραχώρησαν οι υπουργοί Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Υγείας, έπειτα από σχετική σύσκεψη που είχαν, ανήμερα τα Χριστούγεννα, στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, υπογράμμισε ότι η εξίσωση του ΕΦΚ στα καύσιμα είναι ένα απολύτως αποτελεσματικό μέτρο, το οποίο συνιστά «ασπίδα» στο λαθρεμπόριο πετρελαίου, και γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρξει άρση του μέτρου αυτού.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι φέτος διπλασιάστηκε το ποσό του επιδόματος θέρμανσης και πως, προς το παρόν, έχει γίνει χρήση περίπου 60.000.000 ευρώ εκ του ποσού αυτού. Συνεπώς, όπως είπε, υπάρχουν ακόμα 200 εκατ. ευρώ διαθέσιμα, γι’ αυτό και κάλεσε τους δικαιούχους να τα χρησιμοποιήσουν.

Ακόμη, επικαλούμενος τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι το κονδύλι για το δωρεάν ρεύμα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θα δοθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Μανιάτης ξεκαθάρισε ότι υπάρχει η δυνατότητα για την προληπτική ενεργοποίηση διατάξεων, που επιτρέπουν τη χορήγηση δωρεάν ρεύματος στους πολίτες που κάνουν χρήση του κοινωνικού τιμολογίου, όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την αιθαλομίχλη.

Η ευθύνη για την ειδοποίηση της ΔΕΗ, προκειμένου να μην χρεώνει τους καταναλωτές-χρήστες του κοινωνικού τιμολογίου, τις ημέρες που η συγκέντρωση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια, ανήκει στους κατά τόπους περιφερειάρχες, όπως εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες να στραφούν στην καθαρή ενέργεια και τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης. Ακόμη, τόνισε ότι 2.000.000 άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα μπορούν να επωφεληθούν της δωρεάν παροχής ρεύματος, τις ημέρες που είναι έντονο το φαινόμενο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Με τη σειρά του, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αφού χαρακτήρισε απόλυτα επιτυχημένο το μέτρο της εξίσωσης φόρων στα καύσιμα, τόνισε πως, όσοι ζητούν τη μείωση του ΕΦΚ, ευνοούν τους λαθρεμπόρους πετρελαίου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Δεκέμβριος, 2013, 10:03 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr