Τρεις μέρες διορία – 1,5 δισ. σε φόρους… αλλιώς έρχονται βαριά πρόστιμα

Βαριά πρόστιμα και επιπλέον φόρος περιμένει όσους αμελήσουν ή δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν μέσα στις επόμενες τρεις εργάσιμες ημέρες που ξεκινούν από αύριο τους πέντε μαζεμένους φόρους που μας επιφυλάσσει το υπουργείο Οικονομικών.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο από τέλη και φόρο πολυτελείας υπολογίζεται ότι στις δύο εργάσιμες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα μπήκαν στα ταμεία του κράτους σχεδόν 500.000.000 ευρώ.

Το αδιαχώρητο σε τράπεζες και εφορίες για τέλη και πινακίδες

Κατά εκατοντάδες χιλιάδες οι πολίτες έσπευσαν να πληρώσουν κυρίως τα τέλη κυκλοφορίας και τον φόρο πολυτελείας των αυτοκινήτων, καθώς το Ι.Χ. και το επαγγελματικό αυτοκίνητο αποτελούν εργαλείο δουλειάς για τους περισσότερους.

Παράλληλα όμως λόγω των μαζεμένων φόρων περίπου 80.000 ήταν οι πολίτες που πήγαν στις ΔΟΥ και κατέθεσαν τις πινακίδες προτιμώντας την ακινησία του αυτοκινήτου από το χαράτσι για να το κυκλοφορούν….

Μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες όμως αναμένεται να επικρατήσει το αδιαχώρητο ειδικά στις τράπεζες καθώς περισσότεροι από 1.500.000 πολίτες δεν έχουν ακόμη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας.

Τριπλό ΦΑΠ και χαράτσι πρέπει να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Τις ίδιες ημέρες οι φορολογούμενοι όμως έχουν να αντιμετωπίσουν τη φοροκαταιγίδα χρόνων. Εκτός από τα τέλη και τον φόρο πολυτελείας πρέπει να εξοφληθεί μέχρι την ερχόμενη Τρίτη οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τη δόση του φόρου εισοδήματος, την πέμπτη δόση του ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012 και την τρίτη δόση του ΦΑΠ του έτους 2013, αλλά και το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ των οποίων η προθεσμία πληρωμής λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Για όσους επιλέξουν να μην πληρώσουν το υπουργείο Οικονομικών επιφυλάσσει ακόμη μια δυσάρεστη έκπληξη, τα ληξιπρόθεσμα επιβαρύνονται με πρόστιμα τα οποία δεν μειώθηκαν ούτε κατά το ελάχιστο και οι πολίτες κινδυνεύουν είτε να βγουν από τη ρύθμιση είτε να γίνει κατάσχεση σε καταθέσεις τους.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Δεκέμβριος, 2013, 9:53 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr