Απόδειξη και… χιλιάρικο!

Αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου.

Έρχονται πρόστιμα-φωτιά για την μη έκδοση φορολογικών στοιχείων – Διαβάστε αναλυτικά τις χρηματικές ποινές για κάθε “λάθος” ή παράλειψη στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Με έναν πρωτοχρονιάτικο “μποναμά” 1.000 ευρώ για κάθε απόδειξη που δεν θα εκδίδουν καταστηματάρχες και επαγγελματίες καλωσορίζει το νέο έτος η Εφορία.

Η οποία δρομολογεί πρόστιμα – φωτιά από το νέο έτος με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων. Παράλληλα προβλέπονται ανάλογα πρόστιμα και για μια σειρά άλλων παραβάσεων, όπως η υποβολή ανακριβούς φορολογικής δήλωσης, μη έγκαιρης υποβολής δήλωσης και έκδοσης εικονικών αποδείξεων και στοιχείων.

Αναλυτικότερα, τα πρόστιμα για ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεκινούν από 10% και φθάνουν έως και το 30%, για μη έκδοση αποδείξεων το πρόστιμο ξεκινά από τα 1.000 ευρώ, ενώ όσοι δεν αποδίδουν εμπρόθεσμα παρακρατούμενους φόρους θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμο ίσο με το ποσό του φόρου που δεν αποδόθηκε.

Για τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές, μετά τις τελευταίες αλλαγές, η φορολογική νομοθεσία ορίζει ότι αν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί το αργότερο εντός έξι μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής, θα υπολογίζεται επ’ αυτού πρόστιμο ίσο με ποσοστό 10% του φόρου που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα. Μετά την πάροδο ενός έτους από τη λήξη της νόμιμης προθεσμίας καταβολής το παραπάνω πρόστιμο ανέρχεται σε 20% του φόρου. Μετά την πάροδο δύο ετών ανέρχεται στο 30% του φόρου. Τα πρόστιμα αυτά μάλιστα θα επιβάλλονται και στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης!

Πρόστιμα-φωτιά προβλέπονται και για την υποβολή ανακριβούς δήλωσης και πιο συγκεκριμένα το πρόστιμο θα φτάνει στο 10% του φόρου που θα αναλογούσε στην περίπτωση αληθούς δήλωσης, ενώ ειδικά για την περίπτωση που τα ανακριβή στοιχεία αποσκοπούν στην απόκρυψη διπλάσιων εσόδων από τα τελικώς δηλωθέντα, το πρόστιμο θα φτάνει στο 100% του ποσού της διαφοράς!

Στις περιπτώσεις μη υποβολής δήλωσης το πρόστιμο θα είναι ίσο με το ποσό του φόρου που αναλογεί στη μη υποβληθείσα δήλωση.

Για τις περιπτώσεις έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων το πρόστιμο θα ανέρχεται σε 500 ευρώ ανά στοιχείο (απόδειξη ή τιμολόγιο) με ανώτατο ύψος τα 50.000 ευρώ ανά φορολογικό έτος.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Δεκέμβριος, 2013, 6:10 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr